oplossing

Waarom een oplossing vaak geen oplossing is

[ NOTITIE ] Onvrede in je relatie, tegenslagen op je werk, twijfels over je woonsituatie of terugkerende gezondheidsklachten… De verleiding is groot om de oplossing te zoeken in makkelijke acties als (respectievelijk) een spannende flirt, de zoveelste cursus, een gedurfde kleur op de muur of het nieuwste dieet. Of allemaal tegelijk.

Dweilen met de kraan open

Maar zolang je de basis niet aanpakt heeft geen enkele oplossing zin. Het is dweilen met de kraan open, je zult altijd weer terugkerende moeilijkheden krijgen. Heb je het één opgelost, gaat het ander mis.

Deze oppervlakkige oplossingen zijn alleen maar afleiding van de werkelijke oorzaak van de ellende; je bent niet meer verbonden met je onderbuikgevoel, je intuïtie, je innerlijk vertrouwen.

Er is maar één oplossing

Blijkbaar ben je along the way je richting kwijtgeraakt en de enige oplossing is het contact met jezelf herstellen. Niet het topje van de ijsberg beklimmen maar juist de diepte in duiken. En wanneer je daar het contact met jezelf herstelt, lossen de uiterlijke problemen zich als sneeuw voor de zon op.

Ok, in theorie weet ik dat het zo werkt. Om die reden ben ik heel toegewijd aan mijn innerlijk werk (en deel ik hier over mijn ijsberg, dat scheelt een ander misschien weer een koude duik).

Haat/liefde in de rollercoaster

Daarover merk ik de laatste tijd het volgende. Aan de ene kant heb ik een enorme drive en wordt me weleens gezegd: ‘Je moet een beetje geduld hebben en zaken de kans geven om te rijpen’. Aan de andere kant vind ik het zelf allemaal veel te snel gaan, haha 🙂 Juist door mijn openheid volgt het ene inzicht het andere in razend tempo op, en vraag ik me af wanneer ik even tot rust kan komen tussen deze ontwikkelingen door.

Daarom bij deze een oppepper voor mezelf – en wellicht ook voor jou:

“Patience, grasshopper,” said Maia. “Good things come to those who wait.”
“I always thought that was ‘Good things come to those who do the wave,'” said Simon. “No wonder I’ve been so confused all my life.” ― Cassandra Clare, City of Glass

 

 


Steun je lokale schrijver
Ben je op de een of andere manier geraakt of geïnspireerd door mijn schrijven? Heeft het je geholpen om je perspectief te veranderen? Mocht je het leuk vinden om iets terug te doen, kun je me op de volgende manieren supporten:

  • Laat een reactie achter onder dit bericht op of social media, alleen al een emoticon laat me weten dat je meeleest en -leeft!
  • Deel mijn website of een van mijn blogs op jouw social media en tag me in je bericht. Ik ben actief op Facebook, Instagram en LinkedIn.
  • Tip je baas dat ik in te huren ben om een lezing te geven.

Wil je meer van dit soort artikelen lezen?

En kun je een tientje missen? Donaties maken het mij mogelijk om nog meer mooie, onafhankelijke content te schrijven. 

Mijn dank is oneindig!

LinkedIn
WhatsApp
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Iris Schlagwein draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders