'Verandering is lastig voor de mens; ons brein kan nu eenmaal niet overzien wat we ermee winnen, wel wat we zullen verliezen.'

Iris Schlagwein als spreker

Een lezing voor iedereen die de waarde van verlies wil leren kennen

Graag kom ik vertellen over verlies en verandering. Waarom vinden we het zo moeilijk om iets kwijt te raken, bijvoorbeeld een baan, een relatie of bezit? Ik neem het publiek mee in mijn verhaal en laat zien hoe ik drie keer op verschillende manieren omging met een groot verlies. Daarna deel ik een nieuw perspectief op loslaten, wat hoop geeft en relativeert.

Naast dat ik mijn jarenlange ervaring deel, neem ik ook alle tijd om vragen uit het publiek te beantwoorden. Het publiek zal naar huis gaan met nieuwe inzichten, vertrouwen en energie.

Ik ben expert in loslaten

Door op jonge leeftijd drie grote verliezen te doorleven, werd ik een expert in loslaten. Ik leerde verlies zien voor wat het is: een noodzakelijk onderdeel van het leven, wat ruimte maakt voor nieuwe avonturen. Zo begon ik verlies zelfs te waarderen.

Dit is natuurlijk moeilijk te verkopen aan iemand die aan de vooravond van een enorme verandering in zijn leven staat en bang is wat hem te wachten staat. Of aan iemand die onlangs een groot verlies heeft meegemaakt en dat aan het verwerken is.

Toch is het mogelijk om zelfs dan een gevoel van lichtheid te ervaren en de veranderingen met vertrouwen tegemoet te zien.

Video afspelen
Mijn lezing voor TEDx OTH Regensburg, in mei 2019.

foto gemaakt door Evelien op weg

Reacties op mijn verhaal

Eerder gaf ik lezingen bij

interview over wonen zonder huis, door Dolf Jansen en Felix Meurders

Klik op de afbeelding om het fragment te bekijken.

Mijn verhaal verscheen o.a. in

vlieg vrij
vlieg vrij
vlieg vrij
vlieg vrij
vlieg vrij
vlieg vrij

Wil je mij als spreker boeken?

Ik word ingehuurd door bedrijven waar grote veranderingen staan te gebeuren en door organisatoren van events over het leven en zingeving.

Neem contact op om je wensen te bespreken of voor een vrijblijvende offerte.