'Verandering is lastig voor de mens; ons brein kan nu eenmaal niet overzien wat we ermee winnen, wel wat we zullen verliezen.'

Iris Schlagwein als spreker

Een lezing voor iedereen die de waarde van verlies wil leren kennen

Graag kom ik vertellen over verlies. Waarom vinden we het zo moeilijk om iets kwijt te raken, bijvoorbeeld een baan, een relatie of bezit? Ik neem het publiek mee in mijn verhaal en laat zien hoe ik drie keer op verschillende manieren omging met een groot verlies. Daarna deel ik een nieuw perspectief op loslaten, wat hoop geeft en relativeert.

Naast dat ik mijn jarenlange ervaring deel, neem ik ook alle tijd om vragen uit het publiek te beantwoorden. Het publiek zal naar huis gaan met nieuwe inzichten, vertrouwen en energie.

Ik ben expert in loslaten

Door op jonge leeftijd drie grote verliezen te doorleven, werd ik een expert in loslaten. Ik leerde verlies zien voor wat het is: een noodzakelijk onderdeel van het leven, wat ruimte maakt voor nieuwe avonturen. Zo begon ik verlies zelfs te waarderen.

Dit is natuurlijk moeilijk te verkopen aan iemand die aan de vooravond van een enorme verandering in zijn leven staat en bang is wat hem te wachten staat. Of aan iemand die onlangs een groot verlies heeft meegemaakt en dat aan het verwerken is.

Toch is het mogelijk om zelfs dan een gevoel van lichtheid te ervaren en de veranderingen met vertrouwen tegemoet te zien.

Video afspelen
Mijn lezing voor TEDx OTH Regensburg, in mei 2019.

Reacties op mijn verhaal

Eerder gaf ik lezingen bij

tedx-logo-FE7A5DACA7-seeklogo.com
apgen
ymere-1

interview door Dolf Jansen en Felix Meurders

Mijn verhaal verscheen in

telegraaf-logo-vrouw-logo_telegraafvrouw_s_jpg
vlieg vrij
vlieg vrij
vlieg vrij
vlieg vrij
vlieg vrij
vlieg vrij

Wil je mij als spreker boeken?