Ik werk als...

begeleider bij verlies

Ik ben opgeleid tot geestelijk verzorger, en vanuit die rol begeleider op jouw pad van rouw of verlies. Wanneer je een dierbare bent verloren, heb je vaak behoefte om je ervaring te delen. Vertellen hoe dubbel het voelt wanneer je lacht, maar diep van binnen een leegte voelt.

Het lastige is dat je omgeving hier vaak geen ruimte voor heeft. In dat geval kun je bij mij terecht, voor een langere periode sta ik je bij in je zoektocht om het verlies te dragen. 

schrijver

Via blogs en boeken deel ik verhalen. Ik verwonder me en stel vragen over wat anderen vanzelfsprekend vinden.

Het liefst zet ik in alle rust (of in het rumoer van een koffietentje) mijn wijsheid en ervaringen op papier, zodat lezers er hun eigen visie op los kunnen laten. 
Licht, helder, humoristisch en pijnlijk herkenbaar is hoe mijn werk vaak omschreven wordt. 

Sinds kort schrijf ik ook af en toe wetenschappelijke artikelen over zingeving en spiritualiteit.

transformatie-coach

Tijdens een Transformatiedag help ik je in contact komen met je ware essentie, door samen met jou aanwezig te zijn bij wat er op dat moment is.

Vaak worden mijn klanten door anderen als wijze raadgever en rots in de branding gezien. Door middel van meditaties, stilte en schrijfoefeningen geef ik ze de ruimte en tijd om even stil te staan en weer thuis te komen bij zichzelf.

spreker

Ik geef lezingen en workshops. 
Door te delen hoe ik leef en hoe ik keuzes maak, zet ik mijn toehoorders flink aan het denken over hun vastgeroeste overtuigingen. Over wat (on)mogelijk is en wat je tegenhoudt om dat te verwezenlijken. I
k stel vragen die raken.

Thema’s die aan de orde komen zijn: identiteit, zingeving en omgaan met verlies of pijn.

Recent (juli 2023) heb ik de master Interfaith Spiritual Care afgerond, aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Ik deed onder andere onderzoek naar spirituele zorg in de eerstelijnszorg, bij rouw van nabestaanden, en naar de betekenis van ‘persoonlijke ruimte’ in de ouderenzorg.

Wil je onderstaande publicatie lezen? Mail naar info@irisschlagwein.nl of stuur me een bericht via LinkedIn. 

spirituele zorg
Artikel in Tijdschrift Geestelijke Verzorging, december 2022.

'In verbinding met jezelf heb je niets te verliezen' - Iris

Bij wat ik doe ga ik uit van...

vertrouwen

Vertrouwen hebben betekent niet een positieve kijk op het leven hebben. Voor mij is vertrouwen hebben weten dat wat er gebeurt voor mijn hoogste goed is. 

Elk moment, elke ontmoeting, elke situatie krijgt daardoor betekenis: hoe helpt dit mij groeien in bewustzijn?

Het oordeel valt weg en met nieuwsgierigheid kijk ik naar hoe het leven zich ontvouwt.

authenticiteit

Verhalen vertellen is sinds mensenheugenis een manier om inzicht te krijgen in het eigen leven en hoe dat past in het grotere geheel.

Door open en puur over mijn persoonlijke ervaringen te vertellen, kan iemand met een nieuw perspectief naar zijn eigen verhaal kijken. Dan blijkt dat mijn ervaring helemaal niet zo persoonlijk is. De vragen die ik mezelf stel zijn herkenbaar voor iedereen. Wie ben ik en wat geeft mijn leven betekenis?

presentie

Present zijn bij wat er op dit moment is, zonder dat te hoeven veranderen of er iets van te vinden, is de basishouding in mijn werk en leven.

Wanneer je aanwezig bent, wordt het mogelijk om verhalen over het verleden en projecties op de toekomst te zien voor wat ze zijn: verhalen. Van daaruit volgt acceptatie en pas dan kan er verandering optreden. Dit geldt zowel voor mijzelf als voor mijn cliënten.

Wil je mijn werk steunen?

Als onafhankelijk schrijver voorzie ik zelf in mijn levensonderhoud. Donaties van mensen die mijn werk ondersteunen bieden me extra ruimte en tijd om mijn onderzoek te blijven voortzetten.

Heb je iets aan mijn verhalen gehad en wil je graag iets teruggeven? Klik hieronder om een eenmalige donatie te doen. 

Je kunt kiezen uit 10 of 25 euro, of een veelvoud daarvan.

Wat kan ik voor jou doen?

Ik hoor graag van je. Dat kan via een mail naar info@irisschlagwein.nl. 

Iris Schlagwein draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders