praten over sterven

Licht leven, door te praten over sterven – Iedereen Verlicht

[ TV ]
Wat kunnen we leren van praten over sterven, van gesprekken over de dood en rouw? Het klinkt tegenstrijdig, maar eigenlijk zijn dit onderwerpen die over het leven gaan!

In de lente van 2021 kwam programmamaker Narsingh Balwantsingh bij mij op bezoek, om me te interviewen over mijn levensvisie. Het werd een bijzondere ontmoeting, waarin ik openhartig vertel over mijn leven zonder eigen huis, mijn spirituele beoefening en rituelen, mijn proces van rouwverwerking en wat dat me heeft geleerd over pijn en verlies.

In het programma Iedereen Verlicht worden persoonlijke verhalen verteld van mensen die zich, vaak geïnspireerd door het Hindoeïsme, bezig houden met het verbeteren van zichzelf en de wereld. Narsingh en zijn team waren bij mij dus aan het juiste adres. We ontmoetten elkaar bij mijn caravan dichtbij de bossen, duinen en de zee.

praten over sterven

Praten over sterven en leven, over pijn en geluk

Al kletsend in mijn tuin kwamen existentiële vraagstukken voorbij, zoals:

Wat is een goed leven?
Wat is genoeg?
Waar haal je zekerheid vandaan, in een onzeker bestaan?

Tja, gesprekken met mij gaan nu eenmaal gauw de diepte in.

Klik op de afbeelding hieronder om het hele interview te zien, hoe we samen een frisse duik in de zee nemen en wat voor inzichten dat brengt over acceptatie en innerlijke vrede (en ja, ik lees ook een stukje voor uit Vlieg vrij).

praten over sterven

Meer lezen?

In mijn boek ‘Vlieg vrij’ schrijf ik open, licht en herkenbaar over mijn onderzoek naar innerlijke vrijheid. Het is het perfecte boek voor wie zijn angsten wil ontmaskeren en zijn visie op het leven durft te herzien.

“Je moet helemaal niks – en daarom verdient dit boek de #1 plek in onze landelijke top 10” – Rubin Alaie | besteboekentips.nl

Waardeer je dit artikel?
Deel het in je netwerk. Deel jouw visie of inzichten, en start een gesprek over dit onderwerp.

LinkedIn
WhatsApp
Email
Facebook
Telegram

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Iris Schlagwein draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders