Thuis zonder huis

Over het loslaten van zekerheden en thuiskomen bij jezelf

Sinds april 2016 heb ik geen eigen huis meer. Ik woon om de paar weken in een ander huis, als huisoppas. Mensen vragen me hoe het kan dat ik me overal thuis voel. En hoe doe ik dat met werk en geld? Ben ik nooit bang om geen huis te hebben?

Nee, vol vertrouwen geef ik me over aan het leven. Ik voel me thuis in mezelf, wat er om me heen ook verandert. Dat was niet altijd zo. Ik had een koophuis, vaste baan en vaste relatie, tot ik begon te voelen wat ik eigenlijk wilde. En daar uiteindelijk ook voor koos. Met een veel rustiger, vrijer leven als resultaat. In dit boek lees je over de weg die ik aflegde om daar te komen. 

Betaal gemakkelijk via Ideal. Geen verzendkosten, levertijd is 2-3 werkdagen. 

Dit boek is interessant voor je als jij:

lezing zingeving

Iris Schlagwein deelt haar verhaal bij TEDx Regensburg

Reacties van lezers:

In Thuis zonder huis lees je:

Waarom minder van alles gelukkiger maakt

Maar meer geld, meer gezelligheid of meer ijsjes maakt toch gelukkiger? Dat is óók waar, als je daar bewust voor kiest. En dat is nu juist waar het vaak misgaat. We voelen ons overrompeld door de hoeveelheid keuzes die we de hele dag moeten maken. Hoe vind je daarin je weg?

De paradox van vasthouden en loslaten

Het is vreemd: eerst willen we graag alles vastleggen en bewaren. En als dat eenmaal lang genoeg geduurd heeft, voelen we ons 'vast zitten' en willen we losbreken. Ik beschrijf mijn proces van loslaten en hoe ik omga met hoge verwachtingen aan de hand van grappige praktijkvoorbeelden.

Waarom huisoppassen voor mij werkt...

...en waarom jij het zeker niet hoeft te doen. Wat ik leer van het leven-zonder-huis, kun jij toepassen op een leven-met-huis. Zodat je niet van weekend naar weekend leeft en eigenlijk in dat weekend ook geen tijd hebt voor de dingen die je het liefste doet. Hoe kun je meer genieten in het dagelijks leven?

Waarom schreef ik dit boek?

Van een drukbezette meid met ernstige rugklachten en veel stress, veranderde ik naar een gevoelige, open ‘moderne nomade’, die elke dag van een vrij leven geniet.
Als ik vertel dat ik geen eigen huis heb, variëren de reacties:

  •     Maar hoe doe je dat dan met al je spullen?
        (ik heb bijna geen spullen)
  •     Maar wat als je een keer geen huis hebt?
        (dan slaap ik desnoods in een hotel)
  •     Maar hoe doe je dat met werk?
        (ik werk waar ik wil)

Ik kan zo leven omdat ik vrienden ben geworden met onzekerheid.  Als ik vertel over mijn levensstijl merk ik dat veel dertigers zekerheid willen, en tegelijk snakken naar meer vrijheid. Ze weten dat het anders kan, maar niet hoe

Mijn doel is zeker niet dat iedereen in oppashuizen gaat wonen (dat zou heel raar worden!) maar laten zien hoe jij ook wat relaxter kan omgaan met onzekerheid.

LouiseBoonstoppel_Iris-26

foto gemaakt door Louise Boonstoppel Fotografie

Thuis zonder huis gaat ook over:

Lezers over Thuis zonder huis

Jan van Iperen

“Iris’ openhartige en pure schrijfstijl is ontwapenend, confronterend en zorgt voor veel herkenning. Thuiskomen in jezelf… ik dacht dat ik voornamelijk zou lezen over het avontuur dat leidde tot een nieuwe manier van licht leven, maar werd overdonderd door zeer goed in te voelen pure emoties en ontwikkeling, langs Iris’ persoonlijke dalen, momenten van inzicht en dappere stappen naar verandering. 

Wat misschien wel het meest indrukwekkende is, is de diepgang van het boek. Voor haar jonge leeftijd heeft Iris zware (en voor iedereen herkenbare) onderwerpen belicht op een luchtige maar rake manier.

Gecombineerd met de prachtig aansluitende quotes uit de Tao Te Ching, houdt ze een spiegel op aan de lezers die eenieder op een andere manier zal voelen… dat komt binnen. Helemaal in een periode waar veel mensen worstelen met de zelfopgelegde werkdruk en zwaarte van alle materiële zaken waar we denken behoefte aan te hebben… Dit boek is wellicht een van de beste middelen tot zelfbezinning en realisatie dat het allemaal wat luchtiger gemaakt kan worden.”

Henri Cooiman

“Het is zeer inspirerend hoe Iris haar leven zo heeft ingedeeld dat ze zelf de vrijheid heeft gecreëerd om te gaan en staan waar ze wil. Haar boek is zeker een aanrader voor mensen die vast zitten in het chaotische huisje-boompje-beestje denken. Verlang jij naar meer genieten van vrijheid in je denken, leven en een opgeruimd huis? Het boek heeft mij geïnspireerd om de eerste stappen te zetten naar een opgeruimd leven.”

Shannon Roest

“Giechelen omdat sommige punten ontzettend herkenbaar zijn. Vrij en zorgeloos willen leven is iets wat iedereen wel wil, hoe leuk om te lezen dat het stapje voor stapje niet zo moeilijk hoeft te zijn.”

Holly Klein Oonk

“Wat bijzonder dat je jouw manier hebt gevonden waar jij blij van wordt! Het inspireert mij om daar ook naar op zoek te gaan. Het is duidelijk en laagdrempelig en het leest heel vlot.”

Hoe werkt het bestellen?

Je kunt Thuis zonder huis online bestellen: 

Boek €19.95. Betaal gemakkelijk via o.a. Ideal.

Ik werd geïnterviewd voor:

Iris Schlagwein

Schrijver, TEDx-spreker en transformatiecoach

“Ik wilde niet het zoveelste boek over ‘loslaten’ schrijven. Maar wel een herkenbaar verhaal waarin ik álle shit van mezelf laat zien. Hopelijk herkennen mensen zich erin en denken ze: gelukkig, ik ben niet de enige die maar wat doet. Met ‘Thuis zonder huis’ wil ik laten zien hoe je nú een leuk leven leidt, in plaats van morgen, volgende week of later.”

Veelgestelde vragen en meestgegeven antwoorden

Ja, en ook dan is de prijs inclusief verzendkosten. 

Vooralsnog kies ik ervoor om het boek alleen via deze website en Bol.com te verkopen, dat geeft me het meeste vrijheid. Ook voor jou is het makkelijk. Je hoeft de deur niet uit. Je bestelt voor 16.00 uur en het boek wordt de volgende dag bezorgd. Het pakketje past gewoon door de brievenbus dus je hoeft er niet voor thuis te blijven.

Nee hoor, het pakketje past door de brievenbus dus je vindt het gewoon op je deurmat als je thuiskomt. 

Voor overige vragen kun je me mailen op info@ruimjelevenop.nl. Ik beantwoord regelmatig vragen over mijn avontuurlijke leven via Instagram (@thuiszonderhuis). 

Wat kun jij loslaten?

Wat anderen van je vinden, de druk om te presteren of je eigen hoge eisen? 
Het gevoel dat je niet alles uit je leven haalt, bang om te weinig geld te hebben, niemand teleur willen stellen, te weinig tijd. Pijntje hier, pijntje daar…

Nope. Niet meer voor jou, nadat je mijn boek hebt gelezen. De herkenbare voorbeelden helpen je relativeren en maken je aan het lachen. Wat zijn we toch een stelletje gekkies met z’n allen…

Iris Schlagwein draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders