Vlieg vrij, het nieuwe boek van Iris Schlagwein over innerlijke vrijheid

Vlieg vrij is het perfecte boek voor wie zijn angsten wil ontmaskeren en zijn visie op het leven durft te herzien.

€19,95 inclusief verzendkosten

Wat doe je als je voelt dat je zelden je ware zelf laat zien?

Uiterlijk leidt moderne nomade Iris een vrij leven, maar vanbinnen wordt ze door van alles beperkt: ze houdt zich vaak in, vindt het lastig om haar grenzen aan te geven en als ze zich afgewezen voelt zoekt ze afleiding door urenlang te Netflixen. Bovendien loopt het helemaal niet lekker met haar vriend.

Gedreven door de dynamiek van hun intense relatie, gaat Iris op onderzoek uit. Hoe kan ze zich innerlijk bevrijden? Ze vast vijf dagen, schrijft zich in voor een stilteretraite in Thailand, neemt deel aan een ayahuasca-ceremonie en keert dieper naar binnen dan ooit tevoren. 

Door haar diepste pijn in de ogen te kijken, wordt ze zich bewust van haar ware natuur en kan ze steeds vaker haar sprankelende, vrije zelf zijn.

Durf jij het aan je angsten te ontmaskeren en je visie op het leven te herzien?

Bekijk hier de preview van Vlieg vrij.

vlieg vrij

Vlieg vrij is voor jou als je...

Video afspelen
Ik lees voor uit Vlieg vrij: "De psycholoog vindt dat het goed met me gaat".

Lezers over Vlieg vrij

In dit boek lees je over

Danielle: "Schrijfstijl is erg pakkend"

5/5

“Dit boek gaat over een ‘moderne nomade’ die uiterlijk een vrij leven leeft, maar van binnen door van alles wordt beperkt. Ze gaat op reis om haar angsten bloot te leggen en te leren omgaan met haar pijn.

Het boek bestaat uit drie delen. In het eerste deel wordt de pijn geconstateerd, in het tweede deel gaat de auteur op onderzoek uit (onder andere door een stilteretraite en een ayahuasca-ceremonie) en in het derde deel komt aan bod hoe de oplossing wordt geïntegreerd in haar leven.

Het boek is interessant en leuk om te lezen en de schrijfstijl is erg pakkend. Het zal lezers aanspreken die zelf bezig zijn op hun pad van persoonlijke en spirituele ontwikkeling.

De uitgave is voorzien van een lijst van boeken die de schrijfster hebben geïnspireerd. Een verzorgd, in eigen beheer uitgegeven boek.

Daniëlle Bakker | recensent NBD Biblion

Sandra: "Ontzettend inspirerend"

5/5

“Het boek greep me. Iris is in haar boek heel open over zichzelf en durft zich kwetsbaar op te stellen. Ze neemt je als lezer mee in haar leven en deelt hoe haar vader overleed toen zij nog vrij jong was en welk effect dit op haar had. Je voelt letterlijk de worsteling die ze heeft gehad, maar ook de enorme wil om zichzelf en haar patronen te onderzoeken. In dit boek deelt ze haar ervaringen en hoe zij op zoek gaat naar wie ze is. Als lezer wordt je uitgenodigd om hetzelfde doen.

Ik vind het mooi hoe eerlijk Iris is naar zichzelf en daardoor keuzes maakt die zij nodig heeft. Ze voelt wat ze moet doen. Dit boek bevestigd voor mij dat die weg de juiste is. En dat het daardoor niet belangrijk is wat anderen dan van je keuzes vinden. Je blijft dichtbij jezelf en wat bij jou past; dat is het belangrijkste.

Dankjewel Iris, jouw bijzondere verhaal en de vragen die je stelt, zetten aan tot denken. Elke lezer haalt er de lessen uit die voor hem of haar belangrijk zijn.

Sandra | personal branding coach & trainer

Iris werd over haar levensstijl geïnterviewd voor:

Waarom Vlieg vrij?

Iris: ‘Mijn verhaal is uiteindelijk ieders verhaal. Door open en kwetsbaar mijn ervaringen te beschrijven krijg ik inzicht in mijn patronen. Tegelijk kan de lezer van een afstandje, via mijn woorden, zijn eigen leven bekijken. En via de vragen die ik mezelf stel, dichter bij zichzelf komen.  Ik geloof dat ieder mens een uniek talent te leven heeft. Hoe minder je probeert te voldoen aan wat anderen willen, en hoe beter je weet wie en wat je zelf bent, hoe meer je gaat leven vanuit je hart. Vanuit liefde, heelheid en compassie.’

'Je moet het pad lopen om te kunnen zien dat je altijd al op je bestemming was' - Iris

Rubin: "Iemand die precies de juiste woorden weet te vinden"

5/5

“Je moet helemaal niks – en daarom verdient dit boek de #1 plek in onze landelijke top 10. Wat ‘moet’ je nou echt doen als je rust wilt? Het beste wat je hiertoe kunt doen, is jezelf zijn. Zo leer je vanuit je hart en intuïtie te leven, wat jou ongelooflijk veel rust geeft.

Dit is een boek in simpele, zachte, warme taal. Er is daadwerkelijk een vriendin met ons aan het praten. Niet zomaar een vriendin, maar iemand die precies de juiste woorden weet te vinden – en alleen dat al gaf ons ongelooflijk veel rust in ons hoofd en lijf.

Het is geen je-moet-maaindfulness-eens-proberen-boek vol goedbedoelde adviezen. Het boek begint namelijk meteen met de belangrijkste les: het leven is gewoon vol zorgen, drukte, tegenslagen en pijn. We hoeven het niet te fixen. En daarin zit de rust die we allemaal verlangen. Vervolgens worden we meegenomen in de bijzondere belevenissen van de kundige auteur. Vlieg Vrij staat terecht op #1 in onze lijst.”

Rubin Alaie | besteboekentips.nl

Henk: "Licht geschreven, diep doorleefd"

5/5

“Dit is een zeer leesbaar verhaal over uiterst belangrijke actuele thema’s: Wie ben ik als ik me laat bepalen door wat er om me heen gebeurt? Wat komt er op mijn pad als ik mijn eigen weg wil zoeken om erachter te komen wie ik ben?

Iris toont zich gastvrij bereid tot het delen van de door haar vergaarde rijkdommen van het leven. Ze neemt je mee in relevante en menselijk herkenbare, persoonlijke verhalen. Licht geschreven, diep doorleefd.

Ik kan het boek iedereen aanraden die erachter wil komen wat een ongelooflijke rijkdom en liefde zich vanbinnen blijkt af te spelen, als je bereid bent je over te geven.”

Henk | geriatrisch arts

vlieg vrij

Hoe werkt het bestellen?

Bestel Vlieg vrij online voor 19,95 euro.

Over Iris Schlagwein

schrijver, TEDx-spreker en transformatiecoach

Iris Schlagwein (1986) leefde acht jaar lang als een moderne nomade, zonder eigen huis. Licht en vrij volgde ze wat haar hart haar ingaf.

Ze schrijft en vertelt over thuiskomen bij jezelf, bijvoorbeeld in haar TEDx-talk ‘I lived without a house for a year, this is how I came by‘ en in haar boeken Thuis zonder huis (2018) en Handleiding voor de huisoppas (2019).

Terugkerende thema’s in haar werk zijn verliezen en verbinden, identiteit en vrijheid.

'Zodra ik het leven zichzelf laat leven, ben ik vrij' - Iris

vlieg vrij
vlieg vrij

Betaal gemakkelijk via Ideal. Levertijd is 2-3 werkdagen.

Veelgestelde vragen en meestgegeven antwoorden

Ja, en ook dan is de prijs inclusief verzendkosten. 

Ik kies ervoor om het boek alleen via deze website te verkopen, dat geeft me het meeste vrijheid. Ook voor jou is het makkelijk. Je hoeft de deur niet uit. Het boek wordt bij je thuis bezorgd en het pakketje past gewoon door de brievenbus.

Nee hoor, het pakketje past door de brievenbus dus je vindt het gewoon op je deurmat als je thuiskomt. 

Voor overige vragen kun je me mailen op info@irisschlagwein.nl. 

Iris Schlagwein draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders