Vlieg vrij is het perfecte boek voor wie zijn angsten wil ontmaskeren en zijn visie op het leven durft te herzien.

€19,95 inclusief verzendkosten

Lezers over Vlieg vrij

In dit boek lees je over

 • hoe een lastige liefdesrelatie aanleiding kan zijn tot zelfonderzoek
 • verschillende middelen om naar binnen te keren
 • wanneer mediteren een worsteling wordt, en hoe dat te voorkomen
 • wat het brengt als je gewend bent nare gevoelens weg te stoppen
 • wat het brengt als je leert nare gevoelens toe te laten
 • hoe het mogelijk is om een relatie samen liefdevol te beëindigen
 • hoe het je lukt om in elke situatie 100% jezelf te zijn

Wat doe je als je voelt dat je zelden je ware zelf laat zien?

Uiterlijk leidt moderne nomade Iris een vrij leven, maar vanbinnen wordt ze door van alles beperkt: ze houdt zich vaak in, vindt het lastig om haar grenzen aan te geven en als ze zich afgewezen voelt zoekt ze afleiding door urenlang te Netflixen. Bovendien loopt het helemaal niet lekker met haar vriend.

Gedreven door de dynamiek van hun intense relatie, gaat Iris op onderzoek uit. Hoe kan ze zich innerlijk bevrijden? Ze vast vijf dagen, schrijft zich in voor een stilteretraite in Thailand, neemt deel aan een ayahuasca-ceremonie en keert dieper naar binnen dan ooit tevoren. 

Door haar diepste pijn in de ogen te kijken, wordt ze zich bewust van haar ware natuur en kan ze steeds vaker haar sprankelende, vrije zelf zijn.

Durf jij het aan je angsten te ontmaskeren en je visie op het leven te herzien?

Bekijk hier de preview van Vlieg vrij.

vlieg vrij

Vlieg vrij is voor jou als je...

 • meer wilt leven vanuit je hart in plaats van dat je je laat leiden door alle mitsen en maren in je gedachten.
 • je al een tijdje verdiept in verschillende spirituele stromingen maar die kennis niet helemaal leeft in het leven van alledag.
 • een dierbare hebt verloren en/of je nare gevoelens moeilijk kunt toelaten.
 • je een relatie hebt die veel van je vraagt, er is veel liefde maar jullie zijn ook elkaars grootste trigger.
 • je ervaring hebt met mediteren, vasten, plantmedicijnen of droomduiding.

Henk: "Licht geschreven, diep doorleefd"

5/5

“Vlieg vrij is prachtig vormgegeven. Eigenzinnig, want welk zinnig mens zet foto (en daarmee zichzelf) en tekst van de achterflap ondersteboven? En wie heeft de moed en het zelfvertrouwen om alles in eigen beheer uit te geven zonder financiële buffers? Iemand die bereid is vrij te vliegen en dat consequent doet.

Dit is een zeer leesbaar verhaal over uiterst belangrijke actuele thema’s: Wie ben ik als ik me laat bepalen door wat er om me heen gebeurt? Wat komt er op mijn pad als ik mijn eigen weg wil zoeken om erachter te komen wie ik ben?

Je toont je gastvrij bereid tot delen van de door jouw vergaarde rijkdommen van je leven. Je neemt me mee in relevante en menselijk herkenbare, persoonlijke verhalen. Licht geschreven, diep doorleefd.

Ik kan het boek iedereen aanraden die overweegt de weg naar binnen te gaan om erachter te komen wat een ongelooflijke rijkdom en liefde zich daar blijkt af te spelen als je bereid bent je over te geven. Je niet laat afschrikken door de ogenschijnlijk onaantrekkelijke lagen van oude pijn en oude afweer.”

Henk | geriatrisch arts

Sandra: "Ontzettend inspirerend"

5/5

“Het boek greep me. Iris is in haar boek heel open over zichzelf en durft zich kwetsbaar op te stellen. Ze neemt je als lezer mee in haar leven en deelt hoe haar vader overleed toen zij nog vrij jong was en welk effect dit op haar had. Je voelt letterlijk de worsteling die ze heeft gehad, maar ook de enorme wil om zichzelf en haar patronen te onderzoeken. In dit boek deelt ze haar ervaringen en hoe zij op zoek gaat naar wie ze is. Als lezer wordt je uitgenodigd om hetzelfde doen.

Ik vind het mooi hoe eerlijk Iris is naar zichzelf en daardoor keuzes maakt die zij nodig heeft. Ze voelt wat ze moet doen. Dit is voor mij weer even een wake up call. Dichtbij mijn gevoel blijven vind ik best een uitdaging. Ik geef hier steeds meer ruimte aan en dat voelt heel goed. Dit boek bevestigd voor mij dat die weg de juiste is. En dat het daardoor niet belangrijk is wat anderen dan van je keuzes vinden. Je blijft dichtbij jezelf en wat bij jou past; dat is het belangrijkste.

Dankjewel Iris, dat je jouw bijzondere verhaal en al jouw lessen deelt in je boek. Ontzettend inspirerend voor iedereen die persoonlijke- en spirituele ontwikkeling interessant vindt of er actief mee aan de slag wil gaan. Jouw verhaal en de vragen die je stelt zetten aan tot denken. Elke lezer haalt er de lessen uit die voor hem of haar belangrijk zijn.

Sandra | personal branding coach & trainer

 

Waarom Vlieg vrij?

Iris: ‘Mijn verhaal is uiteindelijk ieders verhaal. Door open en kwetsbaar mijn ervaringen te beschrijven krijg ik inzicht in mijn patronen. Tegelijk kan de lezer van een afstandje, via mijn woorden, zijn eigen leven bekijken. En via de vragen die ik mezelf stel, dichter bij zichzelf komen.  Ik geloof dat ieder mens een uniek talent te leven heeft. Hoe minder je probeert te voldoen aan wat anderen willen, en hoe beter je weet wie en wat je zelf bent, hoe meer je gaat leven vanuit je hart. Vanuit liefde, heelheid en compassie.’

'Je moet het pad lopen om te kunnen zien dat je altijd al op je bestemming was' - Iris

vlieg vrij

Hoe werkt het bestellen?

Je kunt Vlieg vrij online bestellen, voor 19,95 euro.

 • Betaal via Ideal, Paypal of Bancontact. De prijs van het boek is inclusief verzendkosten.
 • Ontvang het boek morgen in je brievenbus.
 • Haal inspiratie en herkenning uit dit persoonlijke verhaal en bewandel vol vertrouwen jouw eigen pad naar innerlijke vrijheid

Over schrijver Iris Schlagwein

Schrijver, TEDx-spreker en transformatiecoach

Iris Schlagwein (1986) leeft als een moderne nomade, zonder eigen huis. Licht en vrij volgt ze wat haar hart haar ingeeft. 

Ze schrijft en vertelt over thuiskomen bij jezelf, bijvoorbeeld in haar TEDx-talk ‘I lived without a house for a year, this is how I came by‘ en in haar boeken Thuis zonder huis (2018) en Handleiding voor de huisoppas (2019).

Terugkerende thema’s in haar werk zijn verliezen en verbinden, identiteit en vrijheid.

'Zodra ik het leven zichzelf laat leven, ben ik vrij' - Iris

vlieg vrij

Iris werd over haar levensstijl geïnterviewd voor:

vlieg vrij
vlieg vrij

Betaal gemakkelijk via Ideal. 
Voor 16.00 uur besteld, is morgen geleverd. 
Het e-book ontvang je direct in je inbox. 

Veelgestelde vragen en meestgegeven antwoorden

Ja, en ook dan is de prijs inclusief verzendkosten. 

Vooralsnog kies ik ervoor om het boek alleen via deze website en Bol.com te verkopen, dat geeft me het meeste vrijheid. Ook voor jou is het makkelijk. Je hoeft de deur niet uit. Je bestelt voor 16.00 uur en het boek wordt de volgende dag bezorgd. Het pakketje past gewoon door de brievenbus dus je hoeft er niet voor thuis te blijven.

Nee hoor, het pakketje past door de brievenbus dus je vindt het gewoon op je deurmat als je thuiskomt. 

Klik op e-book en doorloop de betaalprocedure. Binnen enkele minuten (en maximaal een uur) ontvang je een mail met het e-book.  Mocht dat niet zo zijn, laat het me gelijk weten via info@irisschlagwein.nl – maar check eerst even de spamfolder. 

Voor overige vragen kun je me mailen op info@irisschlagwein.nl.