Thuiskomen bij jezelf

Vergroot je innerlijk vertrouwen en vind antwoorden binnenin

Hoe voelt 'Thuis bij jezelf'?

Voor mij ziet Thuis er zo uit: openstaan voor bijzondere ontmoetingen. Durven liefhebben, ook als je daarin gekwetst kunt worden. Zelfzorg op alle niveaus: fysiek, mentaal en spiritueel. Vol vertrouwen in het leven staan tijdens vervelende situaties of grote veranderingen. Zodat je een heldere focus hebt op jouw levensmissie, zonder onnodige afleiding. 

Volgens mij is dat voor iedereen mogelijk, wanneer je je Thuis voelt bij jezelf. Op welk vlak wil jij meer lichtheid ervaren? En wat houdt je tegen om compleet jezelf te zijn?

Een Privé Transformatiedag betekent...

 • Aanwezig zijn bij jezelf, o.a. door stilte, meditatie en een wandeling in de natuur
 • Bewust bezinning inlassen, na een periode van onrust en verandering
 • Laat de controle los en geef je over aan mijn liefdevolle zorg, lichtheid en vertrouwen
 • Helderheid krijgen over een vraag die je bezighoudt
 • Ervaar werkelijke rust in je hoofd en ontspanning in je lichaam

Voor iedereen die een dag bewust stil wil staan bij

wat is geweest, wat is en wat komen gaat.

Je werkt hard en doet dat met hart en ziel
Meerdere ballen in de lucht houden doe je gewoon. Anderen zien dat ook en bewonderen je daarom. Je bent een rots in de branding voor familie, vrienden en collega’s. 

Wie zorgt er voor jou? 
Jijzelf natuurlijk. Je bent goed in zelfzorg: vrij nemen als je het nodig hebt, een goed boek lezen in de zon, een massage boeken en jezelf blijven uitdagen: check. 

Ik ben
De valkuil is dat we altijd bezig blijven. Zelfzorg op een dieper niveau is ook noodzakelijk en daarvoor is het nodig te simpelweg te zijn. Tijdens een Transformatiedag maken we ruimte om aanwezig te zijn bij wat er op dat moment opkomt.

Anderen over de Privé Transformatiedag:

“Iris brengt je in contact met wat er in je leeft, met de vragen die je hebt, zonder op wat voor manier dan ook een antwoord te forceren. Ik dacht dat ik de deur uit zou lopen met concrete plannen voor een nieuwe carrière richting, website om te bouwen, verhuisplan, studie, of wat dan ook. In plaats daarvan liep ik de deur uit met rust en vertrouwen. Een gevoel van openheid en verbondenheid met het leven. Anders dan verwacht – maar precies wat ik nodig had.”

- Merel, Kampen

Een Transformatiedag is waardevol als...

Als één of meer dingen je bezighouden, is een privé Transformatiedag iets voor jou:

 • Je hebt behoefte aan bezinning, na of middenin een periode van grote veranderingen, bijvoorbeeld na een verlies of scheiding.
 • Je bent je leven opnieuw aan het vormgeven. Hoe maak je gedurfde keuzes, waarvan je nog niet weet hoe ze zullen uitpakken? Hoe ga je om met twijfel en onzekerheid?
 • Je wilt je grenzen beter herkennen en aangeven, omdat je er vaak naderhand achterkomt dat je te ver bent gegaan.
 • Je bent niet helemaal happy in je relatie, wat zorgt voor onzekerheid. Je kunt lastig echte verbinding krijgen met je partner en voelt je soms niet gehoord of gezien.
 • Je wilt meer energie voelen. Hoe kun je je energie beschermen en zorgen dat je niet leegloopt door bepaalden contacten of werkzaamheden?

Anderen over de Privé Transformatiedag:

“De dag heeft mij veel vervulling gebracht: veel inzichten over mezelf met hoofd en hart ervaren, een heel duidelijk antwoord op mijn ingebrachte vraag voor de dag, kortom voor mij een ware transformatie. Iris verstaat de kunst om heel precies aan te voelen wat nodig is en ze beschikt over de professionele tools om via meditaties, oefeningen en gesprekken tot de kern te komen. Ik heb haar ervaren als echt en compromisloos, op een warme en liefdevolle manier. Het was precies wat ik nodig had.”

- Miranda, Meerssen

“Ik zag je berichtje over de transformatiedag, het was precies wat ik nodig had. Ik hou veel ballen in de lucht, draag enorme verantwoordelijkheden, verwacht alles goed te doen en dat maakt me zenuwachtig, en ook verdrietig. Ik was er al in geslaagd om de pauzeknop te vinden, maar de zoektocht naar innerlijk rust bleef. Mijn dagje met jou liet me beseffen dat ik niet moet nadenken over wat ik wel of niet moet doen, dat ik die beslissingen al heb genomen. Ik slaagde er in mijn hoofd en energie in om tot rust te komen.

- Sara, Brussel

“Ik had me aangemeld voor de Privé Transformatiedag omdat ik regelmatig mezelf voorbij rende. Tijdens deze dag kon ik even helemaal los zijn van de tijd en contact maken met mezelf. Daarbij kwam de behoefte naar boven om steeds vaker onafhankelijkheid te ervaren en ga ik binnenkort 3 weken alleen backpacken. Dank je wel voor deze fijne dag, Iris.”

- Janna, Haarlem

“Wat een heerlijke dag met een enorm fijn persoon. Als je jezelf echt iets gunt, moet je zeker een dag met Iris doorbrengen. Je zult nog heel lang met een grote glimlach terugdenken aan deze dag. Ik vond fijn: de rust, de gelijkwaardigheid (Iris vertelt ook over wat zij meemaakt), de opmerkzame opmerkingen, het fijne huis en de heerlijke lunch.”

- Marny, Vleuten

Hoe ziet de dag eruit?

Je komt letterlijk en figuurlijk thuis bij mij. Daar hoef je niets. Je hoeft niet te presteren of rekening te houden met anderen. Ik stem mijzelf en het verloop van de dag af op jouw wensen en behoeften, zodat we alle aandacht hebben voor wat je bezighoudt. 

Na deze dag voel je je lichter. Je maakt een transformatie door van ‘veel in je hoofd’ naar ontspannen, verbonden met je hart en helder hebben wat de komende tijd je focus is.

Praktisch
Om 10.00 uur ben je welkom en ‘landen’ we in de ruimte, met koffie, thee en iets lekkers. We starten met een kennismaking en de eerste oefeningen, daarna staat er een verse lunch klaar. We werken samen, delen ervaringen en keren naar binnen. Onder andere door geleide meditaties, visualisatie-oefeningen en een stiltewandeling. We sluiten de dag af om 16.30 uur.

Over Iris Schlagwein

Schrijver, spreker & transformatiecoach. Geboren in 1986, heb ik toch al allerlei diploma’s gehaald aan de school van het leven. De vakken die ik tot nu toe volgde waren onder andere: Omgaan met fysieke pijn, Rouwverwerking, Zingeving I en II, Lichamelijke opvoeding, Relaties & Vriendschap en Zelfliefde in de praktijk.

Ik deel mijn ervaring door te schrijven, spreken, coachen en wakker te schudden. 

Na een diepgaand proces van loslaten en onderzoeken wie ik werkelijk ben, geef ik me over aan het leven. In het volste vertrouwen dat het klopt wat er op mijn pad komt. Verschillende meditatieretraites in binnen- en buitenland en een intensieve training van Byron Katie hebben me deze innerlijke vrijheid gebracht. 

Oosterse wijsheden vanuit het Taoïsme en Advaita Vedanta inspireren me, net als hedendaagse schrijvers als Don Miguel Ruiz, Hans Korteweg en Neale Donald Walsch.

"Het is mijn missie om je te laten ervaren wat thuis bij jezelf is, zodat je met vertrouwen in het leven staat"

Anderen over de Privé Transformatiedag:

“De dag met Iris heeft me geholpen om datgene onder ogen te zien waarnaar ik niet wilde kijken, om datgene te beleven wat ik niet wilde voelen en om datgene te delen wat ik met mezelf wilde uitmaken – een oprechte ontmoeting op precies het goede moment, intens en waardevol. De gesprekken en ervaringen werken nog na. Hartelijke dank hiervoor, Iris!”

- Anoniem

“Ik ben dankbaar dat ik mezelf deze dag cadeau heb gedaan. Dankbaar voor de plek, de ruimte en de begeleiding die Iris bood. Een dag doorbrengen ‘aan het einde van de wereld’, voor mij letterlijk ver weg van de dagelijkse beslommeringen. Mijn hoofd kon tot rust komen en er was ruimte om te zijn. Als ik er nu ‘even uit wil’, denk ik terug aan die dag en ben ik weer even helemaal zen.”

- Marije, Wageningen

“Op liefdevolle wijze laat Iris me geen kans in excuses te blijven hangen. Na nog niet eens een hele dag gesprekken en activiteiten gericht op zingeving, of, zoals zij het noemt, thuiskomen bij jezelf, heb ik een helder ‘to-do’ – lijstje en is mijn zelfvertrouwen sterk gegroeid dat het me gaat lukken ook.”

- Gijs, Wageningen

“Ik heb een andere kant van mezelf mogen bekijken, waardoor ik meer vertrouwen heb gekregen in dat de dingen lopen zoals ze op dat moment moeten lopen. De warme en humorvolle begeleiding van Iris heeft me veel steun gegeven.”

- Marenne, Veldhoven

Alles in één overzicht:

 • Korte online training voorafgaand aan de dag, zodat je goed voorbereid aan de start verschijnt
 • Een-op-een begeleiding, in totale aanwezigheid en zonder oordeel
 • Programma op maat, afgestemd op jouw behoeften
 • Vega lunch en gezonde snacks, sapjes en thee
 • Werkboek om de weken erna je positieve vibe vast te houden
 • Een lijst met mijn persoonlijke lees- en luistertips, voor verdere verdieping

Prijs: € 287,- incl. BTW
locatie: Noordwijk aan zee

100% aandacht voor jou

Ben je toe aan een dag naar binnen keren? Na een periode van drukte of omdat je anders door blijft gaan, terwijl je toe bent aan een reset? Gun jezelf een dag waarbij er helemaal voor jóu gezorgd wordt – en sta jezelf toe daar schaamteloos van te genieten. 

Op het aanmeldformulier kun je eventuele vragen en dieetwensen aangeven. Ik neem contact met je op om samen de exacte datum te prikken. 

vertrouwen

Veelgestelde vragen

Nadat je het aanmeldformulier hebt ingevuld, neem ik binnen 24 uur contact met je op om een datum te prikken. Daarna ontvang je een bevestiging per mail, met daarin ook de betaalgegevens. Als je betaling binnen is, is je aanmelding definitief.

Na ontvangst van je aanmeldformulier ontvang je een mail met daarin de betaalgegevens. Laat het me weten wanneer je de kosten zakelijk wilt aftrekken of als jouw werkgever de kosten vergoedt, dan stuur ik een factuur voor het bedrag plus BTW. 

Als je student bent of van een minimum inkomen moet rondkomen, is het mogelijk om korting te krijgen. Neem contact op via info@irisschlagwein.nl als je hiervoor in aanmerking wilt komen.

Ja, alle locaties waar ik werk zijn goed bereikbaar. Gebruik eventueel een OV-fiets. 

Ja, je kunt gemakkelijk in de straat parkeren.

Met alle liefde! Geef op je aanmeldformulier aan wat je wel en niet mag en ik zorg dat er ook binnen jouw dieet genoeg lekker en gezond eten is. 

Dat snap ik. Toch denk ik dat het niet voor niets is dat je interesse gewekt is. Heb je een specifieke vraag of probleem wat je met mij persoonlijk wilt bespreken, voordat je je aanmeldt? Mail me je vraag en telefoonnummer op info@irissschlagwein.nl en we overleggen wat voor jou het beste is. Dit gesprek is uiteraard vrijblijvend, je zit nergens aan vast. 

Ik richt me voornamelijk op vrouwen, omdat ik daar qua persoonlijke ontwikkeling het dichtst bij sta. Maar ook mannen zijn welkom, als ze zich aangesproken voelen door wat ik schrijf in mijn blogs en website.