mini-retraite van één dag:

Thuiskomen bij jezelf

vrijdag 5 juli in Dalfsen

zaterdag 7 september in Gouda

Hoe voelt thuiskomen voor jou?

Voel je jouw ‘thuis’ regelmatig of mis je het? 
Verlang je er soms naar, een rustige plek waar je helemaal jezelf kunt zijn en niets hoeft? 

Ik omschrijf ‘thuis’ als contact met de essentie van wie je bent. Een gevoel waarin er rust is. Een diep vertrouwen dat alles precies goed is. 

Helaas is dit gevoel vaak ver te zoeken, door de drukte van alledag. Werk, gezin, sport, vriendinnen… Ondanks dat het stuk voor stuk leuke activiteiten zijn, blijven het activiteiten. 

Actie. 
Actief. 
Tja, daar zit de crux. 

Thuisvoelen gaat het best wanneer je niet actief bent. En om die reden organiseer ik deze mini-retraite. Na deze dag ben je ontspannen en weer in contact met je thuisgevoel. Je hebt meer helderheid en keert vol vertrouwen terug naar je dagelijks leven. 

  • Openen voor je innerlijke wijsheid
  • Geleide meditaties, visualisaties, stiltewandeling en (schrijf)oefeningen
  • Ontspannen en helemaal jezelf zijn, zonder oordeel of verwachting
  • Maximaal vier deelnemers, zodat er veel ruimte is voor persoonlijke aandacht

Vrijdag 5 juli in Dalfsen

Zaterdag 7 september in Gouda

Deelnemers over de mini-retraite:

Wat een heerlijke dag met een enorm fijn persoon. Als je jezelf echt iets gunt, moet je zeker een dag met Iris doorbrengen. Je zult nog heel lang met een grote glimlach terugdenken aan deze dag. Ik vond fijn: de rust, de gelijkwaardigheid (Iris vertelt ook over wat zij meemaakt), de opmerkzame opmerkingen, het fijne huis en de heerlijke lunch.”

- Marny

“Een fijne dag voor jezelf, om de tijd en gelegenheid te hebben eens écht bij jezelf stil te staan. En dat in een mooie groep met gelijkgestemden die je nog nooit ontmoet hebt, maar die toch gauw vertrouwd en veilig voelt. Iris is daarbij een fijne begeleider, die eerlijke vragen durft te stellen en zichzelf ook kwetsbaar opstelt. Echt een aanrader!”

- Julia

Wat kun je verwachten?

Ik neem je mee, op reis naar jezelf. Zodat je daar, op die veilige plek, kunt thuiskomen en kunt voelen wat je diep van binnen altijd al wist.

Maak verbinding met je innerlijke wijsheid: wat valt daar te ontdekken? Wat is de boodschap die je tot nu toe niet kon horen maar nu ineens duidelijk wordt?

Het geeft je inzicht in vragen waar je mee worstelt, bijvoorbeeld over werk, je relatie, een vriendschap of een belangrijke keuze die je moet maken. Je voelt je helder, oplossingen dienen zich aan en bovenal: je kunt 100% ontspannen.  

Locatie

De locatie is mijn oppashuis in Dalfsen (Overijssel) waar ik in juli op drie lieve katten pas. Het huis is ruim en licht en is dichtbij het station van Dalfsen. In de nabije omgeving zijn prachtige bossen en natuur, waar we een stiltewandeling zullen maken.  

Deelnemers over de mini-retraite:

“Ik ben dankbaar dat ik mezelf deze mini-retraite cadeau heb gedaan. Dankbaar voor de plek, de ruimte en de begeleiding die Iris bood. Een dag doorbrengen ‘aan het einde van de wereld’, voor mij letterlijk ver weg van de dagelijkse beslommeringen. Mijn hoofd kon tot rust komen en er was ruimte om te zijn. Als ik er nu ‘even uit wil’, denk ik terug aan die dag en ben ik weer even helemaal zen.”

- Marije

“Een goed georganiseerde mini-retraite, met meditaties en een stilte-wandeling in het nabij gelegen bos. Het thema Loslaten en verbinden kwam heel mooi in de meditaties tot uiting. Bij de maaltijden was rekening gehouden met mijn veganistische eetgewoonten, wat heel fijn was.”

- Anne

"Het is mijn missie om je te laten ervaren wat thuis bij jezelf is, zodat je met vertrouwen in het leven staat"

Iris Schlagwein

Ik ben coach, fulltime avonturier en auteur van het boek ‘Thuis zonder huis’ (2018). Na een diepgaand proces van onderzoeken wie ik werkelijk ben, geef ik me over aan het leven, in het volste vertrouwen dat het klopt wat er op mijn pad komt.

Verschillende meditatieretraites in binnen- en buitenland en een intensieve training van Byron Katie hebben me deze innerlijke vrijheid gebracht. 
Oosterse wijsheden uit het Taoïsme en Ad Vaita inspireren me, net als hedendaagse schrijvers als Don Miguel Ruiz, Marianne Williamson en Neale Donald Walsch. 
Dit gevoel, wat ik ‘thuis’ noem, deel ik graag met vrijheidszoekers die de eerste stappen op hun spirituele pad zetten. 

Hoe ziet de dag eruit?

Om 10.00 uur verzamelen we en ‘landen’ we op de locatie met koffie, thee en iets lekkers. We starten om 10.0o uur met een kennismaking, een korte meditatie en de eerste oefeningen, daarna staat er een verse lunch klaar. 

De groep bestaat uit maximaal drie deelnemers. We werken samen, delen ervaringen en keren naar binnen. Onder andere door korte geleide meditaties, een krachtige visualisatie-oefening en een stiltewandeling. Gedurende de dag is er voldoende tijd om jouw persoonlijke vragen te bespreken. 

We sluiten de dag om 16.30 uur af. Daarna is er de mogelijkheid om gezellig na te praten onder het genot van thee en gezonde snacks, zodat je niet met een lege maag naar huis gaat. 

Overzicht en kosten

  • Meditaties en oefeningen om thuis te komen bij jezelf
  • Vega lunch en genoeg gezonde snacks, sapjes en thee
  • Er is genoeg ruimte voor jouw persoonlijke vragen
  • Verbinden met gelijkgestemden
  • Een werkboek om de weken erna de positieve vibe vast te houden
  • Een lijst met mijn persoonlijke lees- en luistertips en favoriete meditaties

Kosten: 125 euro incl. BTW

“Wat een cadeautje: deze inspiratiegids… De dag was al zo enorm fijn!”

- Marny

Anderen over mij:

“De coaching die ik van Iris kreeg voelde als een cadeau dat ik mezelf heb gegund. Iris begeleidde mij door kritische vragen te stellen en een veilige (niet-veroordelende) omgeving te bieden. Zo kon ik (in mijn eigen tempo) mijn denkwijze en bijbehorend gedrag onder de loep nemen. Soms ging dat heel vlot en maakte ik grote stappen, soms trapte ik gewoon gezellig weer in oude valkuilen.

Ik heb een andere kant van mezelf mogen bekijken, waardoor ik meer vertrouwen heb gekregen in dat de dingen lopen zoals ze op dat moment moeten lopen. Een heel waardevol traject wat hielp een nieuwe weg te kiezen. De warme en humorvolle begeleiding van Iris heeft me veel steun gegeven.”

- Marenne, Veldhoven

“Iris neemt je mee op reis… op reis naar je hart. Via haar eigen verhaal; de oorsprong van haar nomadenbestaan, weet zij op een unieke wijze te inspireren! Haar non-verbale communicatieve vaardigheden en bruisende persoonlijkheid maken deze workshop interessant, opbouwend en lekker interactief. 

Kom in beweging. Durf je valse veiligheid los te laten. Luister naar de avonturen van deze moderne nomade. De levenswijsheid en vreugde die dit haar heeft gebracht, zullen jou inspiratie & lef geven.”

- Anne Marie, Den Haag

“Ik heb met veel aandacht je boek gelezen. Het gaat heel diep, je schroomt niet jezelf aan te pakken. Je durft stappen te nemen die menigeen van de mensen niet zouden durven doen. En je gaat op onderzoek uit, je leest de groten der aarde. Je citaten zijn bijzonder toepasselijk en verhelderend. Je hebt me soms doen huilen, omdat ik me in veel dingen herken. Iris, ik vind het een bijzonder goed boek, ga door op je ingeslagen weg en laat het ons weten via je boeken!”

- Heleen

“Je boek in één ruk uitgelezen. Wat een feest der herkenning. Ik heb genoten, een traan gelaten (voor jou maar vooral voor mezelf), en veel dingen hebben me ook weer aan het denken gezet. De controle loslaten, zo min mogelijk verwachtingen hebben, uitspreken hoe ik me voel en vooral durven vertellen waaraan ik behoefte heb. Bedankt hiervoor.”

- Laury, Den Haag

Veelgestelde vragen

Na ontvangst van je aanmeldformulier ontvang je een mail met daarin de betaalgegevens. Laat het me weten wanneer je de kosten zakelijk wilt aftrekken, dan stuur ik een factuur voor het bedrag plus daarbovenop de BTW. 

Nadat je het aanmeldformulier hebt ingevuld, krijg je binnen 24 uur bericht met de betaalgegevens. Als je betaling binnen is, is je aanmelding definitief. Een week voordat de retraite begint ontvang je een informatiemail met info over wat je mee kunt nemen, de exacte locatie en bijzonderheden.  

Ja, station Dalfsen is dichtbij. Eventueel is het ook een optie om te carpoolen. Wanneer de groepssamenstelling duidelijk is zal ik daar een mail over sturen.

Ja, je kunt in de straat parkeren. Eventueel is het ook een optie om te carpoolen. Wanneer de groepssamenstelling duidelijk is zal ik daar een mail over sturen. 

Jazeker! Geef op je aanmeldformulier aan wat je wel en niet mag en ik zorg dat er ook binnen jouw dieet genoeg lekker en gezond eten is. 

Dat snap ik heel goed. Toch denk ik dat het niet voor niets is, dat je interesse hebt. Heb je specifieke vragen of een persoonlijke probleem wat je wil bespreken, voordat je je aanmeldt? Mail me je vraag en telefoonnummer op info@irissschlagwein.nl en we overleggen wat voor jou het beste is. 

Gun jezelf jouw liefdevolle aandacht

Gijs:
“Na nog niet eens een hele dag gesprekken en activiteiten gericht op zingeving, of zoals Iris het noemt, thuiskomen bij jezelf, heb ik een helder to-do-lijstje en is mijn zelfvertrouwen sterk gegroeid dat het me gaat lukken ook. Ik raad het iedereen aan!”