Maak ruimte om jezelf te ontmoeten,

met alles dat gezien en gevoeld wil worden.

Mentorschap gedurende 3, 6 of 12 maanden

Wanneer je behoefte hebt aan een luisterend oor, omdat je...

bezit

Ik ben mentor op jouw pad, gedurende 3, 6 of 12 maanden

Vind een baken van rust, in een periode van grote opschudding en een gevoel van leegte

Wat te doen als niemand meemaakt wat jij meemaakt?

Misschien voel je je onbegrepen door de buitenwereld, omdat niemand meemaakt wat jij meemaakt. Je voelt je tot last wanneer je erover begint. Wilt anderen niet ongemakkelijk of verdrietig maken. 

Maar de behoefte om je ervaringen te delen blijft. 

Je wilt graag vertellen hoe het was. Je twijfels en vragen delen. Hoe dubbel het voelt wanneer je heus weleens lacht, maar diep van binnen een leegte voelt.

Je wilt dit gewoon vertellen, zonder dat daar over geoordeeld wordt, of dat iemand je zielig vindt. Zonder dat het scheve gezichten of nare opmerkingen oplevert. Of dat iemand meteen met oplossingen komt. 

Je wilt dit gewoon vertellen, zodat al deze verschillende gedachten en gevoelens eens uitgesproken kunnen worden. En je erachter komt wat er eígenlijk in je speelt. Je weet dat dat nodig is, maar niet precies hoe. 

Want gewoon ‘doorgaan’ is makkelijker, dat heb je de afgelopen tijd genoeg gedaan…

Je weet in ieder geval wel dat er niks mis met je is, dus naar een psycholoog of therapeut gaan is niet wat je nodig hebt.

Jij wilt in plaats van overleven weer gaan leven

Die transitie kun je zelf maken, daar ben ik van overtuigd. Alle wijsheid zit in jou. Ben je je ervan bewust van een intense levenskracht je bezit?

Je weet zelf hartstikke goed wat goed voor jou is.

Maar misschien heb je een getuige nodig. Iemand die geen belangen of doel heeft, maar die even met je meeloopt op jouw pad. Dat is wat ik voor jou kan doen.

Bij mij mag je je pijn laten zien. 

De leegte, de tranen, de vragen.

Opdat er ruimte ontstaat voor iets nieuws. Ik durf het niet te weten, en ben aandachtig aanwezig bij dat wat opkomt. Bij dat wat er gehoord wil worden. Ik denk dat je pas verder kunt, nadat je hebt geluisterd naar wat er in jouw onderstroom gebeurt. Wanneer dat ruimte krijgt, kun je weer gaan leven

Het gevoel van verlies stap voor stap toe durven laten

Stop!
Stil.
Staan – even maar. 

Stilstaan, en gewoon even zijn. Wat speelt er nu in jou? En wat nog meer? Wat komt er in je op?

Ik durf in het niet-weten te verkeren, en dat is ook de opzet van het mentorschap. We vertrekken niet vanuit mijn vooropgezette plan, maar vanuit wat jij nodig hebt. Van mens-tot-mens, gelijkwaardig en oprecht. 

verlies

Wat kan deze begeleiding je opleveren?

Anderen over mij:

“Iris heeft een ruimte om zich heen waarbij de ander zichzelf mag zien en mag ervaren wat er is. Dan is er ruimte voor verbinding. Ja, wanneer iemand veiligheid daartoe biedt, dan valt er veel te beleven.”

- Jeroen, Rotterdam

“Iris brengt je in contact met wat er in je leeft, met de vragen die je hebt, zonder op wat voor manier dan ook een antwoord te forceren.”

- Merel, Kampen

“Iris heeft me geholpen om datgene onder ogen te zien waarnaar ik niet wilde kijken, om datgene te beleven wat ik niet wilde voelen en om datgene te delen wat ik met mezelf wilde uitmaken.”

- Anoniem

“Ik heb een andere kant van mezelf mogen bekijken, waardoor ik meer vertrouwen heb gekregen in dat de dingen lopen zoals ze op dat moment moeten lopen.”

- Marenne, Veldhoven

Van korte en intensieve, tot langdurige ondersteuning

Onderstaande opties voor mentorschap zijn inclusief kennismaking via Zoom, begeleiding per email, vegetarische lunch op de dag van de afspraak en korte geleide meditaties. Optioneel zijn koude duikjes in de zee of een plas, wandelingen in de natuur, visualisatie- en schrijfoefeningen en energetisch werk, op de dagen dat we afspreken. Door samen te zijn komen we precies tot de begeleiding waar jij behoefte aan hebt. 

Stevig dichtbij

Totaal: €1245,-
bezit

Samen sterk

Totaal: €1495,-

Vrij verbonden

Totaal €2245,-

Hoe werkt het?

Beschrijf via onderstaande button kort wat er bij jou speelt, en ik neem zo snel mogelijk contact met je op. We plannen dan een vrijblijvende kennismaking in via Zoom of Whatsapp video, om te kijken of het klikt. Dat is wel zo belangrijk, als je gedurende een langere periode je diepste gevoelens wilt kunnen uiten. Tegelijk is het kennismaken ook voor mij belangrijk, om te ontdekken of ik de juiste persoon voor jou ben.

Als er van beide kanten een ‘ja’ is, plannen we de eerste twee afspraken gelijk in. Afspreken kan in Amsterdam, in een oppashuis waar ik op dat moment woon en in de zomermaanden in mijn stacaravan in Noordwijk.

Even checken... wat houdt mentorschap niet in?

Wel ben ik graag spaceholder, medemens, mentor, sparringspartner, getuige, spiritueel begeleider, luisterend oor of vertrouwenspersoon voor je.

Over Iris Schlagwein

Als 14-jarige verloor ik mijn vader en miste ik gedurende de tien jaar die volgden de benodigde steun. Tot ik, gedwongen door een intense gezondheidscrisis, op zoek ging naar wat mij hielp om met de pijn van rouw om te gaan. De zoektocht die volgde leerde me dat erkennen en daarmee ‘ja’ zeggen tegen wat er allemaal in mij speelt, de belangrijkste stap in heling betekent.

Ik schreef twee boeken over het in de ogen kijken van de pijn en het vinden van innerlijke vrijheid; in 2018 verscheen Thuis zonder huis, gevolgd door Vlieg vrij in 2020. In mijn TEDx-talk (2019, Regensburg) vertel ik hoe drie grote verliezen me leerden om verlies te omarmen als onvermijdelijk onderdeel van het leven.

Momenteel studeer ik aan de VU voor het vak van geestelijk verzorger. Een interfaith geestelijk verzorger, wat betekent dat ik niet aan een religie verbonden ben en mensen van verschillende levensbeschouwelijke en religieuze achtergronden bij mij terecht kunnen. Ik ontmoet jou het liefst van mens tot mens. 

Na een diepgaand proces van onderzoeken wie ik werkelijk ben, leef ik in het volste vertrouwen dat wat er op mijn pad komt, voor mijn hoogste goed is. Vanuit die levenservaring sta ik open voor ontmoeting. Misschien kruisen onze paden elkaar wel?

Oprechte ontmoetingen die ruimte maken: wat wil er gevoeld en geleefd worden?

schlagwein

Gun jezelf een baken van rust in de woelige tijden rondom een groot verlies

Wat zijn jouw wensen?

Vertel het me tijdens een gratis kennismakingsgesprek. Dit eerste gesprek is er om helder te krijgen wat jouw wensen zijn, of dat aansluit bij wat ik kan bieden en of we beiden vertrouwen voelen in een samenwerking.

Veelgestelde vragen

Laat het me weten wanneer je de kosten zakelijk wilt aftrekken of als jouw werkgever de kosten vergoedt, dan stuur ik een factuur voor het bedrag plus BTW. 

Als je van een minimum inkomen moet rondkomen, is het mogelijk om korting te krijgen. Stuur me een mailtje via info@irisschlagwein.nl als je hiervoor in aanmerking wilt komen.

In mijn beleving maakt het verstrijken van de tijd niets uit. Iedereen ervaart andere gevoelens op andere momenten gedurende de jaren die volgen op een periode van verlies. Wanneer jij eraan toe bent om deze gevoelens te onderzoeken, ben je van harte welkom. 

Dat snap ik. Toch denk ik dat het niet voor niets is dat je interesse gewekt is. Heb je een specifieke vraag of probleem wat je met mij persoonlijk wilt bespreken, voordat je je aanmeldt? Mail me je vraag en telefoonnummer op info@irissschlagwein.nl en we overleggen wat voor jou het beste is. Dit gesprek is uiteraard vrijblijvend, je zit nergens aan vast. 

Stel je vraag door een mail te sturen naar info@irisschlagwein.nl. Ik streef ernaar om je binnen 48 uur te antwoorden.

Iris Schlagwein draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders