Ik ben Iris Schlagwein,

schrijver, inspirator en moderne nomade

Een vrij leven zonder overbodige ballast, is volgens mij voor iedereen haalbaar. Maar ondertussen houden we onszelf zo gevangen door allerlei angsten, twijfels en wat er door de maatschappij van ons verwacht wordt. 

Waarom zou je langer vasthouden aan iets dat jou geen fijne energie geeft? 

Hoe meer je loslaat, hoe meer je thuiskomt bij jezelf. Bij je ware verlangens. Ik leef vanuit mijn hart, maak me geen zorgen en krijg elke dag de mooiste verrassingen. Hoe ik dat doe deel ik graag

Wat doe ik zoal?

Voornamelijk doe ik waar the flow of life me naartoe brengt: schrijven, spreken en Zijn. Dat kan ook betekenen dat ik weinig ‘werk’ en veel tijd doorbreng in de natuur of met mijn familie. Volgens hardcore ondernemers misschien niet handig, wel ontspannen en enorm verrijkend.

Andere momenten hou ik me bezig met: 

Schrijven

Ik schrijf blogs, boeken en brieven. Ik voel mijzelf het meeste een schrijver. Het liefst zet ik in alle rust mijn ideeën en ervaringen op papier, zodat lezers er later hun eigen visie op los kunnen laten. Licht, pijnlijk herkenbaar en kwetsbaar is hoe mijn werk omschreven wordt. 

Coachen

Vrijheidszoekers help ik hun mentale drempels over, tijdens persoonlijke coachingsdagen. 

Ik werk een complete werkdag met een coachee samen. Een op-maat gemaakt programma zorgt voor focus, helderheid en ‘niet meer terug kunnen’ naar de oude overtuigingen.

Spreken

Ik geef lezingen als inspirational speaker. Boek mij als spreker om je publiek flink aan het denken te zetten over de vraag: wat is mogelijk?

Thema’s die aan de orde komen zijn: zingeving, loslaten, identiteit, omgaan met verlies en het benutten van mogelijkheden.

Rust en inzicht faciliteren

Ik organiseer mini-retraites van één dag om thuis te komen bij jezelf. Meditaties, oefeningen en een stiltewandeling geven me-time aan vrouwen die even tijdelijk hun innerlijke stem niet meer horen – en daar sterke behoefte aan hebben. 

Ik heb geen eigen huis

Sinds april 2016 ben ik een moderne nomade. Als huisoppas woon ik elke 3 tot 4 weken ergens anders, in het huis van iemand die op vakantie is. Soms plan ik ‘vrij’ om naar het buitenland te gaan; ik heb alle vrijheid om keuzes te maken die door mijn hart worden ingegeven. Dit is niet zomaar gebeurd: in een periode van negen jaar heb ik stukje bij beetje steeds meer losgelaten.

Van hoofd naar hart

Actief zocht ik naar wat me tegenhield en ging daarmee aan de slag. Door middel van energiewerk, familieopstellingen en verschillende trainingen in bewustzijnsgroei liet ik het oude los. 

Van iemand die compleet vanuit ratio leefde en hoge muren om zich heen had opgetrokken, veranderde ik naar een open, gevoelige vrouw. Deze persoonlijke en spirituele transformatie werd nog extra versterkt door deelname aan The School for the Work (2017) van Byron Katie en verschillende Ayahuasca-ceremonies. 

I practice what I preach

De uitspraak practice what you preach past bij me. Regelmatig zet ik grote veranderingen in gang, als ik voel dat het oude plan niet meer past. Dit is mogelijk vanwege mijn sterke vertrouwen in dat ik precies krijg wat ik nodig heb.

Waarom dandelions als logo?

Een paardebloem (of dandelion, dat vind ik een mooier woord) lijkt een doodgewone bloem, maar wat werkt het wonderlijk. Jij bent net als het zaadje van een paardebloem: in potentie draag je iets groots in je, je hoeft je alleen maar te laten meevoeren in de wind. Ook gebruik je de aarde en de zon.  Je gebruikt wat tot je beschikking staat en niet meer dan nodig is.

Denk je dat je niet belangrijk bent? Niks daarvan, elk zaadje neemt zijn unieke plek in het geheel in. Is een andere plek beter omdat die dichter bij de zon is? Nee, elke plek heeft zijn functie. Wanneer je eindelijk je plek in durft te nemen help je het geheel, dat is mijn uitgangspunt bij mijn persoonlijke coaching.

Nieuwsgierig geworden?

Leuk om van je te horen, laat hier een bericht achter.

Ik sta open voor inspirerende samenwerkingen! Ben benieuwd naar jouw verhaal en hoor graag wat ik voor je kan betekenen.