Ik ben Iris Schlagwein,

schrijver, inspirator en transformatiecoach

Een vrij leven zonder overbodige ballast, is volgens mij voor iedereen haalbaar. Maar ondertussen houden we onszelf zo gevangen door allerlei angsten, twijfels en wat er door de maatschappij van ons verwacht wordt. 

Waarom zou je langer vasthouden aan iets dat jou geen fijne energie geeft? 

Hoe meer je loslaat, hoe meer je thuiskomt bij jezelf. Bij je ware verlangens. Ik leef vanuit mijn hart, maak me geen zorgen en krijg elke dag de mooiste verrassingen. Hoe ik dat doe, deel ik graag.

Wat doe ik zoal?

Voornamelijk doe ik waar the flow of life me naartoe brengt: schrijven, spreken en verbinden. Dat kan betekenen dat ik weinig ‘werk’ en veel tijd doorbreng in de natuur of met mijn familie. Volgens hardcore ondernemers misschien niet handig, wel ontspannen en enorm verrijkend.

Ik houd me bezig met: 

Schrijven

Ik schrijf blogs, boeken en brieven. Ik voel me het meeste een schrijver. Het liefst zet ik in alle rust mijn ideeën en ervaringen op papier, zodat lezers er later hun eigen visie op los kunnen laten. 

Licht, helder, humoristisch en pijnlijk herkenbaar is hoe mijn werk vaak omschreven wordt. 

Coachen

Sterke vrouwen met een missie help ik hun mentale drempels over, tijdens een privé Transformatiedag. 

We versterken het diepe innerlijke vertrouwen wat ieder in zich heeft. Een op-maat gemaakt programma zorgt voor focus, helderheid en ‘niet meer terug kunnen’ naar de oude overtuigingen.

Spreken

Ik geef lezingen als inspirational speaker. Boek mij als spreker om je publiek flink aan het denken te zetten over de vraag: wat is mogelijk? En wat houdt je tegen?

Thema’s die aan de orde komen zijn: zingeving, loslaten, identiteit, omgaan met verlies en het ontdekken van mogelijkheden.

Ik heb geen eigen huis

Sinds april 2016 ben ik een moderne nomade. Als huisoppas woon ik elke 3 tot 4 weken ergens anders, in het huis van iemand die op vakantie is. Soms plan ik ‘vrij’ om naar het buitenland te gaan; ik heb alle vrijheid om keuzes te maken die door mijn hart worden ingegeven. Dit is niet zomaar gebeurd: in een periode van negen jaar heb ik stukje bij beetje steeds ballast losgelaten.

Van hoofd naar hart

Actief zocht ik naar wat me tegenhield en ging daarmee aan de slag. Door middel van energiewerk, familieopstellingen en verschillende trainingen in bewustzijnsgroei liet ik het oude los. 

Van iemand die compleet vanuit ratio leefde en hoge muren om zich heen had opgetrokken, veranderde ik in een open, gevoelige vrouw. Deze persoonlijke en spirituele transformatie werd nog extra versterkt door deelname aan The School for the Work (2017) van Byron Katie en verschillende Ayahuasca-ceremonies. 

I practice what I preach

Practice what you preach? Dat gaat over mij. Regelmatig zet ik grote veranderingen in gang, als ik voel dat het oude niet meer past. Dit is mogelijk vanwege mijn sterke vertrouwen in dat ik precies krijg wat ik nodig heb.

Jij bent belangrijk

Jij bent net als het zaadje van een paardebloem. Je bent gevoed door de aarde en het zonlicht en precies op het juiste moment laat je je meevoeren in de wind. Je gebruikt wat tot je beschikking staat en niet meer dan nodig is. In potentie draag je iets groots in je, komt dat tot uiting?

Denk je dat je niet belangrijk bent? Niks daarvan, elk zaadje neemt zijn unieke plek in het geheel in. 

Is een andere plek beter omdat die mooier of dichter bij de zon is? Nee, elke plek heeft zijn functie. Wanneer je je plek in durft te nemen help je het geheel vooruit.

Nieuwsgierig geworden?

Leuk om van je te horen, laat hier een bericht achter.

Samen iets moois creëren? Of wil je iets anders delen?
Ben benieuwd naar jouw verhaal.