handig & compact e-book:

Handleiding voor de huisoppas

'In dit e-book heb ik al mijn kennis en tips uit vier jaar huisoppassen gebundeld. Het bevat essentiële informatie voor een positieve ervaring, zowel voor huisoppas als huiseigenaar.' - Iris Schlagwein

Foto door Pieter Eikeboom

Handleiding voor de huisoppas

Ook nuttig voor vakantiegangers met huisdieren

Van april 2016 tot april 2020 heb ik fulltime als huisoppas gewoond. Momenteel woon ik in een stacaravan, de winterperiode overbrug ik met huisoppassen in Nederland. Zo wonen brengt me een vrij en avontuurlijk bestaan, waarin geen dag hetzelfde is en ik geweldige mensen ontmoet. Droom jij daar ook van? Of heb jij een huisdier en wil je eens langer dan een week op vakantie? In dit e-book heb ik de belangrijkste lessen van vier jaar fulltime huisoppas-ervaring gebundeld. Lees hoe het komt dat ik nooit geen oppashuis heb, hoe ik het financieel geregeld heb en wat de voor- en nadelen zijn van deze levensstijl. 

Bestel het e-book voor 9,95 euro. Na betaling ontvang je ‘m binnen 24 uur in je inbox en kun je beginnen met lezen. 

handleiding huisoppas

Essentiële informatie voor een positieve ervaring

Handleiding voor de huisoppas:

Veelgestelde vragen (en antwoorden!) over huisoppassen

Hoe gaat een kennismakingsgesprek in z'n werk? Wat neem je mee naar een oppashuis? Waar sta je ingeschreven? Hoe zit het met verzekeringen? Wat zijn de voor- en nadelen van huisoppassen?

Verhalen van ervaren huisoppassers

Door de ervaringsverhalen van anderen te lezen kun je goed bepalen of huisoppassen iets voor jou is. In dit e-book vind je grappige anekdotes en onmisbare tips.

Hoe het komt dat ik nooit zonder huis zit

Je mindset is het belangrijkst: denk je in oplossingen of beperkingen? Door een grote dosis vertrouwen in het leven krijg ik de de leukste oppashuizen op mijn pad. Lees hoe jou dat ook lukt.

“Ik vind het heel inspirerend hoe je je leven vereenvoudigd hebt! Ik vond het echt super om jouw tips te lezen en heb besloten ook zo’n pad te volgen, door geen vast huis meer te nemen na mijn reis. Dat komt mede door jouw boek, jouw verhaal. Je hebt het huisoppassen niet zomaar een of twee jaar gedaan, je doet het nu nog steeds, dat is echt jouw je kracht. Dus dankjewel daarvoor! 

In het e-book staan goede tips, bijvoorbeeld wat betreft wanneer je wel of niet akkoord gaat met een huis. Het is echt heel leuk om te lezen, zowel voor huisoppassers als mensen die op vakantie gaan.”

Christina - Arnhem

“Het e-book heb ik inmiddels binnengekregen en al gelezen. Ik vond ‘t een goed geschreven boek waarin ik veel van mijn ervaringen terug las, bijvoorbeeld het kennismakingsgesprek en de eerste dag in een nieuw huis met het boodschappen doen. Jij doet alles zonder auto, ik heb een auto gekocht, zodat ik iets meer kan vervoeren – dan noem ik m’n kratje met eten en m’n dekbed, dekbedhoes en kussen. 

Ik doe dit ‘werk’ fulltime vanaf augustus 2015 en hoop ‘t tot mijn 60e te kunnen blijven doen, als m’n lijf mee wil werken!”

Ans - reist de hele wereld over

Perfecte inhoud en doeltreffend! Als ik nu niet getrouwd was, was het zeker een optie voor me geweest. Ik kan me persoonlijk heel goed vinden in jouw manier van leven, vooral de positieve insteek en het vooruit kijken.

Klaus - Nieuwe Niedorp

“Inmiddels je boek uit, was lekker weg lezen. Leuk om het standpunt vanaf de huisoppasser te lezen. Goed om toch weer eens kritisch je huis na te lopen met wat de ander misschien niet zo logisch vindt en uitleg behoeft; je hebt daar een mooie opsomming van gemaakt.” 

Irma - Gouda

Ook nuttig voor vakantiegangers met huisdieren

Hoe ervaart een huisoppas jouw huis?

Zodat je goed kunt bepalen of een oppas iets voor je is, of dat je liever een kennel, asiel of buurvrouw inschakelt.

De do's and don'ts als je iemand op je huis en dier laat passen

Waar let je op tijdens het kennismakingsgesprek? Wat is goed om te bespreken? Kun je een vreemde wel vertrouwen?

Afspraken met de huisoppas

Wat moet je regelen, klaarleggen en opschrijven? Wat staat er op het lijstje voor de huisoppas? Praktische tips over je huisdier, gebruik van de voorraad, dierenartsbezoek etc.

Ik werd over huisoppassen geïnterviewd door o.a.

vlieg vrij
telegraaf-logo-vrouw-logo_telegraafvrouw_s_jpg
vlieg vrij
vlieg vrij
vlieg vrij

Voor huisoppassers

Dit boek is nuttig als jij:

Voor vakantiegangers

Dit boek is nuttig als jij:

Bestel Handleiding voor de Huisoppas

Bestel het e-book voor 9,95 euro

 “Ik vind het super om te zien hoe licht en gemakkelijk je leeft. Super flexibel, no worries en ondertussen alles manifesteren.”

Maarten Ligthart - SYS

“Het is zeer inspirerend hoe Iris haar leven zo heeft ingedeeld dat ze zelf de vrijheid heeft gecreëerd om te gaan en staan waar ze wil”

Henri Cooiman - HeroIk

Waarom heb ik dit e-book geschreven?

Ik heb in vier jaar tijd in meer dan vijftig oppashuizen gewoond en veel kennis en ervaring te delen. Per mail en messenger krijg ik steeds vaker vragen van avonturiers die ook als huisoppas willen wonen. Ze vragen o.a.

 •     Wat zijn de nadelen?
      (heel weinig, maar snel naar de dokter is soms lastig)
 •     Hoe kom je aan oppasadressen?
      (ik word meestal gevraagd; lees hoe ik dat heb aangepakt)
 •     Hoe doe je dat met werk?
      (ik werk waar ik wil maar heb ook ervaring met ‘vast’ werk & huisoppassen)
 •     Kan het wel, dat je geen vast woonadres hebt?
      (een adres waar je je kunt inschrijven is inderdaad nodig)
 •     Heb je ook weleens een vreselijk huis bewoond?
      (nee, dat komt omdat ik altijd een kennismakingsgesprek plan in het huis zelf)
Er is ontzettend veel over huisoppassen te vertellen, maar nog weinig over geschreven. Ik deel graag mijn kennis in dit e-book, zodat aankomende huisoppassers niet opnieuw het wiel hoeven uit te vinden.  
huisoppas handleiding

Misschien is het zo gek nog niet...

Ben je toe aan verandering?

Lees over mijn ervaringen als huisoppas, mijn positieve mindset en de meest bijzondere ontmoetingen

Ik woon elke 3 tot 4 weken ergens anders en ik maak me nooit zorgen. Natuurlijk is zo’n levensstijl niet voor iedereen weggelegd, maar als jij al bewust leeft en toe bent aan een mooi avontuur, kan ik het huisoppassen zeker aanbevelen. 

Handleiding voor de huisoppas geeft jou én de huiseigenaar praktische tips zodat jullie er beiden een mooie ervaring aan over houden. 

Iris Schlagwein draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders