Ik wens mijzelf veel beweging in 2021: Vlieg vrij! - Iris Schlagwein
beweging

Ik wens mijzelf veel beweging in 2021: Vlieg vrij!

[ NOTITIE ] Net als vorig jaar schreef ik deze winter een nieuwjaarsspeech aan mezelf (lees mijn speech voor 2020 hier), georganiseerd en begeleid door Marc en Yvonne van Ruimte voor Helden. Vorig jaar las mijn zus mijn verhaal aan me voor, deze editie vroeg ik Marc om mijn speech voor te dragen. We hielden zowel de voorbereidingsdag als de speech-dag online. Anders, maar niet minder indrukwekkend.

Mijn wens aan mezelf voor dit jaar is…*

Lieve Iris,

Komend jaar wordt een jaar van bewegen naar het midden: het hier en nu, ín je lichaam. Want wanneer je hier aanwezig bent, kan alles dat voor jou bestemd is, ontvangen worden.

Je bent gewend je uit te strekken en alle uithoeken te onderzoeken. Maar dit jaar mag je je bevindingen rustig leven, waarbij deze drie bewegingen naar het midden vast een fijne leidraad vormen. ​​

Drie bewegingsrichtingen

De eerste is niet hoog in de kosmos of diep in de aarde zijn, maar hier zijn, stevig gegrond in je lichaam. Wat voel je daar?

De tweede beweging is om te focussen op jezelf en je inner circle. Dat betekent dus om niet te veel gericht te zijn op links of rechts van je, oftewel op de buitenwereld. De vraag is: Wat speelt er in jou?

De derde beweging is om met je aandacht niet vóór je te zijn, in de toekomst, of achter je, in het verleden, maar om je aandacht naar het midden te verplaatsen; het nu. Kun je aanwezig en zonder oordeel zijn?

Stilstand is achteruitgang?

Twee extra bewegingsrichtingen zijn om je as draaien en jezelf groter of kleiner maken. Voel welke beweging je wilt maken en kom uiteindelijk weer terug in het midden.

Oefen in geduld en overgave, want alles is er. Waar je nu bent is precies goed voor jou. 

 

* Deze tekst bestaat uit fragmenten uit de hele speech en vormt zo een mooie samenvatting. 

Onderstaande symbolen (de appelboom, de bron en de valk) zullen me helpen om deze bewegingen te maken.

beweging

 

Meer lezen?

In mijn boek ‘Vlieg vrij’ schrijf ik open, licht en herkenbaar over mijn onderzoek naar innerlijke vrijheid. Het is het perfecte boek voor wie zijn angsten wil ontmaskeren en zijn visie op het leven durft te herzien.

“Je moet helemaal niks – en daarom verdient dit boek de #1 plek in onze landelijke top 10” – Rubin Alaie | besteboekentips.nl

Waardeer je dit artikel?
Deel het in je netwerk. Deel jouw visie of inzichten, en start een gesprek over dit onderwerp.

LinkedIn
WhatsApp
Email
Facebook
Telegram

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Iris Schlagwein draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders