boek

Mijn volgende boek gaat over…

[ BLOG ] De tweede dag in Auroville, India, wandelden Denise en ik in de schaduw van de prachtige tropische bomen naar het uitkijkpunt waar je de Matrimandir kunt bewonderen. En totaal onverwacht werd me de vorm van mijn volgende boek duidelijk. 

Al pratende over en geïnspireerd door de tentoonstelling over Sri Aurobindo en the Mother die we net gezien hadden raakte ik in een flow. Als ik een vraag stelde kwam het antwoord als vanzelf in me op. Ik verbaasde mezelf met wat ik zei en ik zag verbanden die ik niet eerder gezien had. 

Inspiratie geeft helderheid

Ik onderscheidde de volgende drie fases van spirituele ontwikkeling.

1. Vorm (extern, materie, geven, grenzen, actief, verschijnen, lichaam, aarde)
In mijn geval: baan + koophuis + samenwonen, tot 2016

2. Vormloos (intern, geest, ontvangen, grenzeloos, passief, verdwijnen, geest, kosmos)
In mijn geval: geen vast inkomen + geen huis + relatie maar zonder samenwonen. 2016 – 2019

3. Vereniging van beide zijden: integratie.

Image result for cosinus sinus

Je hebt eerst beide zijden van de medaille te leven, voordat je in het midden uitkomt, en zo zal de beweging zich blijven herhalen. Zo werkt een ademhaling, zo groeit een boom en zo werkt de menselijke ontwikkeling. Niks nieuws dus, maar wel nu ik het toepaste op mijn schrijfwerk.

Wat komt er na Thuis zonder huis?

Zoals Thuis zonder huis ging over mijn proces van loslaten wat niet meer past in de externe wereld (fase 1) zo zal mijn volgende boek gaan over loslaten wat niet meer past in mijn interne wereld (overtuigingen, oordelen en oude pijnstukken). Hoewel ik dat proces van loslaten eerder beschreef in het blog Opruimen to the max, zag ik nog niet dat de tweede fase een mooi (en logisch) onderwerp zou zijn voor boek twee.

Thuis zonder huis = wie ben ik, wanneer ik alle uiterlijke vormen die mijn identiteit bepalen, los laat?
Volgend boek = wat ben ik, wanneer ik alle innerlijke vorm, alles wat ik denk te weten, los laat?

Wat betekent loslaten van innerlijke vorm?

Met loslaten van innerlijke vorm bedoel ik alles wat ik denk dat ‘waar’ is. Alles waar ik aan vasthoud, wat me enige zekerheid geeft. Deze overtuigingen en oordelen (en vragen) gaan bijvoorbeeld over dood, leven, energie, verbinding en bewustzijn. 

Ja, dat zijn grote thema’s.
En ja, ik vind het spannend om daarover te schrijven. Want wat weet ik er nou van?

Weten/wijsheid in de vorm van wetenschappelijke kennis heb ik niet veel.
Weten/wijsheid in de vorm van ervaring en innerlijk weten heb ik wel.

Waarom ga ik hierover schrijven?

De eerste en belangrijkste reden is omdat het mij zelf helderheid geeft. Ik geloof dat alle schrijvers zullen beamen dat ze voornamelijk voor zichzelf schrijven 😉

Verder omdat het leuk is om te lezen hoe iemand omgaat met De Grote Vragen Des Levens.
En omdat het je een richting of inspiratie kan geven voor je eigen levensvragen.

Ik wil m’n verhalen graag op dezelfde manier te schrijven als in Thuis zonder huis, op een lichte toon, kwetsbaar en nuchter. Ik zal voorbeelden uit mijn dagelijks leven beschrijven, waar veel mensen zich in zullen herkennen. Het boek zal gaan over de ervaringen die me meer inzicht in bovengenoemde thema’s gaven. Over vragen die ik mezelf (en anderen) stelde, (denk)fouten die ik maakte, boeken die ik las en ontmoetingen die me inspireerden. 

Lees hier alles over Vlieg vrij

Drie fases, drie boeken

In het echte leven volgen de fases elkaar niet netjes op, maar zit er behoorlijk wat overlap in. Er is genoeg te melden, dus laat ik maar gelijk een trilogie maken, met Thuis zonder huis als eerste boek. In elk boek beschrijf ik een fase van mijn spirituele ontwikkeling.

De inhoud van het laatste boek ga ik vanaf nu beleven, want gevoelsmatig zit ik in de overgang van vormloos naar integratie van beide zijden. En grote kans dat de cyclus daarna opnieuw begint – zo kan ik een leven lang blijven schrijven… De boekpresentatie heb ik gepland op 10-10-2020, dat lijkt me een mooie datum om vanaf nu naartoe te werken.

 

boekplanning

 

Wil je meer van dit soort artikelen lezen?

En kun je een tientje missen? Donaties maken het mij mogelijk om nog meer mooie, onafhankelijke content te schrijven. 

Mijn dank is oneindig!

LinkedIn
WhatsApp
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Iris Schlagwein draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders