speech

2020: Speech aan mezelf

[ NOTITIE ] Hoe kun je een nieuw jaar beter beginnen dan met een speech aan jezelf? Een wens voor het jaar dat komt. Een verlangen, dat niet alleen opgeschreven maar ook uitgesproken wordt.

Eerder beschreef ik met welke rituelen ik zou stilstaan bij de overgang van het oude naar het nieuwe jaar, en een daarvan is het schrijven van een speech aan mezelf. Het voordragen van de speech vormde meteen de afsluiting van deze periode van overgang (van 13 december 2019 tot 10 januari 2020), van volle maan naar volle maan.

Vorige week werden er bij Ruimte voor Helden tien speeches voorgedragen. Dankjewel lieve mede-deelnemers, voor jullie liefdevolle aandacht en het vormen van de voor mij perfecte setting. En uiteraard dankjewel lieve zus, niet alleen voor je  voordracht vol energie, emotie en betrokkenheid, maar ook voor de afgelopen vier jaar <3.

 


Lieve Iris, 

Je hebt jouw naam niet voor niets gekregen. Iris is de godin die via de regenboog boodschappen van de hemel naar de aarde brengt. Jouw naam komt van het Griekse werkwoord εἴρω (eeiroo), dat ‘spreken; vertellen’ betekent. Precies wat jou makkelijk afgaat en waar je van geniet. Het is jouw manier om de wereld iets mooier te maken.

Wat je wilt delen is dat in het aangaan van je diepste pijn, de grootste verlichting zit. Bewondering van het leven én van verlies. Het is niet of/of maar en/en. Dit wéét je niet alleen, je leeft het ook. Met jouw ervaring kun je vele harten raken. Wees gerust, je hoeft niets te dóen – het is genoeg om je verhalen te delen via social media, je volgende boek en lezingen. Plant zaadjes waar je kunt en laat de uitkomst los.

Over zaadjes planten gesproken… In de lente is het tijd om je wortels diep in de Nederlandse grond te laten groeien, nadat je hebt genoten van zes weken ontspanning  in India.

Na vier jaar huisoppassen is het tijd om je te vestigen, op een natuur-rijke plek ergens in Nederland. Niet al te ver van Noordwijk, want je geniet er enorm van om je nichtjes te zien opgroeien.

Creëer jouw eigen ruime woonplek, met zuivere, lichte energie, die uitnodigt om stil te worden. Een thuis waar iedereen welkom is. Waar dat is? Of hoe je je brood gaat verdienen? Laat je maar verrassen. Oefen overgave, in het volste vertrouwen dat wat er gebeurt, voor jouw hoogste goed is. Wanneer je hart straalt én je vindt het spannend, dan zit je op de goede weg.

En als je je mojo even kwijt bent… uit je dan: zing, dans, teken, schrijf. Of bel je zus, dat helpt altijd. Laat je levensenergie stromen en wees aanwezig bij wat er te voelen is. Leer nog beter naar je lijf luisteren. Je lijf ‘weet’, dus zorg er goed voor. Laat je regelmatig masseren, ga naar buiten, zwem in zee, bemin jezelf of een ander.

Volg de maan, vrouw. Zoek je sisters op tijdens nieuwe maan in de Rode Tent, bij hen kun je zakken in je yin-energie. Weet dat je ook altijd terecht kunt bij je zus, broer, moeder en Dick. Bij je oom en tante in Curaçao en je dierbare vriendinnen en zielsverwanten. 

En onthoud, lieve Iris, je hebt altijd jezelf. Als er één ding is dat je het afgelopen jaar hebt geleerd, is het dat je er voor jezelf kunt zijn. Ik heb je in korte tijd zien groeien tot een vrouw die zacht én krachtig, verleidelijk én heilig, volgend én leidend, compromisloos én flexibel, helder én onbegrijpelijk is.

Dus kijk er maar naar uit om in 2020 nog diepere lagen van ‘Thuis bij jezelf’ te onderzoeken, vooral in ontmoeting met anderen. Ongeacht wie, hoe en waar. Wanneer je dicht bij jezelf bent, is het veilig. 

Laat je raken en aanraken. Wees vrij in beweging. Heb de moed om je in een ontmoeting als eerste kwetsbaar te tonen, grote kans dat dat de ander ook opent – wat een cadeau. Reik uit vanuit je hart en ontvang in je bekken. Vergeet niet: ontvangen is net zo belangrijk als geven, dus maak daar bewust ruimte voor. Wees een zachte bedding waar alle rijkdom, liefde en aandacht die je verdient, naartoe kunnen stromen.

Kortom, de cirkel is weer rond: je hebt allemaal prachtige avonturen te beleven en daarmee veel liefde en wijsheid te delen. Lieve boodschapper tussen hemel en aarde,  waar wacht je nog op?

In Liefde,

Iris

 


 

Steun je lokale schrijver

Ben je op de een of andere manier geraakt of geïnspireerd door mijn schrijven? Heeft het je geholpen om je perspectief te veranderen? Mocht je het leuk vinden om iets terug te doen, kun je me op de volgende manieren supporten:

  • Laat een reactie achter onder dit bericht op of social media, alleen al een emoticon laat me weten dat je meeleest en -leeft!
  • Deel mijn website of een van mijn blogs op jouw social media en tag me in je bericht. Ik ben actief op Facebook, Instagram en LinkedIn.
  • Organiseer een huiskamerlezing of tip je baas dat ik in te huren ben om een lezing te geven.  

Wil je meer van dit soort artikelen lezen?

En kun je een tientje missen? Donaties maken het mij mogelijk om nog meer mooie, onafhankelijke content te schrijven. 

Mijn dank is oneindig!

LinkedIn
WhatsApp
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Iris Schlagwein draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders