rijk

2019 in cijfers (een enorm rijk jaar)

[ NOTITIE ] Vandaag zijn we op de helft van de twaalf heilige dagen, waarop het terugblikken op het jaar dat voorbij is, ten einde komt. Tijd voor een overzicht. Soms wordt me gevraagd wat ik toch allemaal doe in mijn dagelijks leven, als ik geen vast ritme heb en maar weinig verplichtingen? Het korte antwoord is ‘schrijven, mediteren, dansen, wandelen, delen en lezen (oja, en verhuizen)’, en onderstaande cijfers geven nog iets meer een beeld.

Oppashuizen: 12

Afgelopen jaar woonde ik in America (LI), vier keer in Den Haag, Arnhem, Dalfsen, Wassenaar, Leiderdorp, Gouda, Nieuwkoop en Valkenburg. Daar verzorgde ik 2 schapen, 2 kippen, 1 parkiet, 4 woestijnratjes en 18 katten. Bij tien huizen genoot ik enorm van een prachtige tuin, bij twee huizen kon ik lekker op het balkon zitten. Zeven huizen lagen zo vrij dat ik binnen 500 meter afstand een natuurgebied in liep… wauw. 

Gemiddelde oppasduur: 27 dagen

Het gemiddelde verblijf in een huis duurde 27 dagen, de langste 83 en de kortste 6 dagen. De overige tijd was ik op reis; twee keer op vakantie naar Curaçao (in maart zomaar en in september om mijn oma’s 101e verjaardag te vieren) en voor mijn TEDx-talk naar Duitsland. Om af en toe een nachtje tussen twee oppashuizen te overbruggen logeerde ik bij lieve vriendin Denise of bij mijn moeder. Ben heel dankbaar voor deze fijne plekken waar ik altijd terecht kan! 

Gepubliceerd: 1 e-book, 20 blogs, 8 notities

In het begin van dit jaar maakte ik Handleiding voor de huisoppas af. Een praktische gids waarin ik alle vragen die je over huisoppassen kunt bedenken, beantwoord. Voor mij heel handig om naar te verwijzen, want ik krijg per mail nogal wat vragen. Het is een e-book voor een niche, maar hoe tof dat er daadwerkelijk een aantal mensen zijn die na het lezen de knoop hebben doorgehakt om ook als fulltime huisoppas te leven.

Verder schreef ik in totaal 28 online artikelen, wat mooi uitkomt op een gemiddelde van één per twee weken. Het bloggen gaat soms vanzelf, andere keren is het een struggle om te bepalen wat ik nu écht wil zeggen. Ik heb een hoop persoonlijks gedeeld, en ik heb zomaar het idee dat er veel waardevolle inhoud voor mijn volgende boek tussenzit. 

Ideeën voor volgend boek: genoeg

Vanaf het moment waarop Thuis zonder huis eindigt – ongeveer maart 2018 – is er een hoop gebeurd. Veel mensen denken dat huisoppassen onrustig is… maar voor mij voelde het juist als een stevig anker. Het feit dat ik van huis naar huis hopte was zo’n beetje het enige wat níet veranderde. 

Hoewel ik soms gewenst heb dat het best ietsje minder mocht (even tijd om het geleerde te integreren a.u.b.), zie ik ook dat het me waardevolle levenslessen heeft opgeleverd.

Ik leef de inhoud van mijn volgende boek

Ik houd bijna dagelijks een dagboek bij en neem uitgebreid de tijd om stil te staan bij wat ik doe en waarom. Grote kans dat dat dagboek de basis is voor een volgend boek, met als thema’s: thuis bij jezelf (uiteraard), zelfliefde, belichaming, intimiteit, seksualiteit en vrijheid. (Zeg ik nu – ik ben benieuwd…)  

Mijn ervaring met Thuis zonder huis was dat het een tijdje borrelt en bruist, op het juiste moment ga ik zitten en schrijf ik in één keer alles op wat ik te melden heb. Daarna volgt een periode van schrappen en redigeren en kan het snel af zijn. Het lijkt erop dat het volgende boek zich ook zo gaat aandienen.

Privé Transformatiedagen: 7

Dat zijn er niet veel, in ieder geval nog niet genoeg om van rond te komen. Toch weet ik zeker dat ik er graag mee door ga, want de reacties zijn elke keer zo warm en dankbaar. Soms sta ik er echt van versteld wat de deelnemers voor prachtige inzichten en antwoorden krijgen.

Vooralsnog ben je in het nieuwe jaar welkom voor een Privé Transformatiedag in Zaandam (januari) en Eindhoven (maart). Na maart vestig ik me zeer waarschijnlijk op een vaste plek, waar mijn wortels diep de aarde in mogen groeien. Ik vermoed dat dat de Transformatiedagen nog meer body zal geven. 

Nieuwe vrienden en mooie ontmoetingen: heel veel

Door het huisoppassen leer ik veel nieuwe mensen kennen, niet alleen de huiseigenaren maar ook hun familie, vrienden en buren. Ook door netwerkevents, interviews, podcasts en lezingen komen allemaal mooie contacten op mijn pad. Geweldig hoe schijnbaar toevallige ontmoetingen weer deurtjes openzetten naar nieuwe dingen om te leren, boeken om te lezen, plekken om te gaan et cetera.

Gevoel van rijkdom: ontelbaar

Nieuwe plekken, nieuwe mensen. Daarbij mijn familie en vrienden. Weinig verplichtingen, maar je snapt dat ik genoeg te beleven heb. Wat ik nog de grootste rijkdom vind, is de verbinding die ik ervaar. Met mezelf, met jou. Daarin kwetsbaar durven zijn en me laten raken. Om daarover te delen, en te delen in mijn vreugde en inzichten. Want hoe pijnlijk het leven soms is, en hoe oneerlijk en verdrietig… Toch blijf ik hiervan overtuigd:

Onze wereld is mooi, spannend, schitterend, stralend
– Aladdin

Vlieg je met me mee het nieuwe jaar in?
Proost, op een nieuw begin!

 

Wil je meer van dit soort artikelen lezen?

En kun je een tientje missen? Donaties maken het mij mogelijk om nog meer mooie, onafhankelijke content te schrijven. 

Mijn dank is oneindig!

LinkedIn
WhatsApp
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Iris Schlagwein draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders