Verhalen vertellen doe ik zo

Hier is-ie dan: mijn TEDx-talk, gegeven op vrijdag 24 mei 2019 op de OTH Regensburg in Duitsland.

 

Waar gaat de TEDx-talk over?

“I had no home for a year – here is how I came by”. De titel volgens Youtube vind ik zelf wat misleidend (heb ‘m niet zelf bedacht, ik vermoed iemand bij de TED-organisatie) maar wie weet is het goede clickbait. De aanleiding voor deze lezing is het feit dat ik sinds 2016 geen eigen huis heb en in de huizen van anderen woon.

Hoe is dat mogelijk? Behalve over mijn ervaringen met verhuizen, de spullen die ik meeneem en wat ik leuk vind aan het oppassen, vertel ik over de mindset die ervoor zorgt dat ik enorm verlang naar een vaste plek. Een thuis, een plek van/voor mezelf.

De levensvisie die het mogelijk maakt zonder eigen huis te leven

Geen eigen huis hebben is niet voor iedereen weggelegd. De mindset die het mogelijk maakt voor mij is dat ik het feit dat alles verandert tot in elke vezel van mijn lijf heb geaccepteerd. Alles is vergankelijk en je kunt er dus vanuit gaan dat je óók je dierbaarste bezit op een dag moet loslaten.

Bezit, status, relaties, vriendschappen, personen – we ontkomen niet aan verlies. Dat is iets waar je heel verdrietig van kunt worden, dat weet ik. Maar in mijn presentatie vertel ik hoe je daar anders naar kunt kijken. De realisatie dat alles voorbij gaat,  brengt mij juist dat ik extra van het leven geniet. Dat ik er bij stilsta dat mensen en dingen die nu in mijn leven zijn, echt niet vanzelfsprekend zijn.

Ik ben benieuwd naar jouw mening

Nu de lezing online te bekijken is, ben ik natuurlijk stiknieuwsgierig naar jouw mening. Wat vond je er goed aan en wat heeft je geïnspireerd? Wat kon er beter? Belangrijk, omdat dit me extra motiveert om mijn verhaal te delen. Spreken is namelijk iets wat ik ontzettend leuk vind om te doen, maar waar ik nog wel wat support bij kan gebruiken. Laat me via dit formulier weten wat je van mijn TEDx-talk vond (kan ook anoniem).

What’s next –> van spreken mijn werk maken

Twee of drie betaalde lezingen per maand geven, in combinatie met boeken schrijven en 1-op-1 begeleiding, dat klinkt me als muziek in de oren. Zo wil ik mijn werkende leven het allerliefste inrichten. En zoals ik me in 2015 voornam om binnen vijf jaar een eigen TED-talk te geven, zo neem ik me nu voor om in de komende vijf jaar een veelgevraagd en goedbetaald spreker te worden.

Met spreken kan ik een groter publiek bereiken en mijn verhaal blijven delen. En niet alleen het verhaal over het huisoppassen of omgaan met verlies. Ook hoe ik mijn hart volg en me blijf ontwikkelen. Tegen de gevestigde orde in misschien, en juist daarom moet het gedeeld worden 🙂

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *