blur your life

Heb jij een inspirerend verhaal? 3 goede redenen to Blur your life

Deel op facebook
Deel op email

Blur your life is er voor mensen met liefde voor producten die ‘goed’ doen: van mooie kleding tot vegan taartjes en koffie. Van niet-geitenwollensokken tot de pindakaas op je boterham en de streepjes op je shirt. Het motto van Blur is ‘everything has a story’ en daar wil ik graag aan toevoegen: ‘everyone has a story’. Jij bijvoorbeeld.

Jouw verhaal is het waard om te vertellen

Iedereen heeft een verhaal en ik vind dat ieders verhaal het waard is om verteld te worden. Stel dat je een oud omaatje bent dat achter de geraniums zit… Je kleinkinderen komen langs en vragen: ‘Oma, vertel eens over vroeger?’ Heb jij dan een inspirerend verhaal te vertellen of mag er nog wel wat meer avontuur, geluk en plezier in voorkomen?

‘Hoe kan ik in mijn dagelijks leven meer vreugde ervaren?’ is de vraag waar ik me de afgelopen acht jaar in gespecialiseerd heb. Ik moest wel, nadat ik op mijn 23e met een ernstige hernia thuis kwam te zitten. Toen ik eindelijk weer kon lopen werd ik héél streng in wie en wat ik mijn kostbare energie wilde geven. Je kunt wel zeggen dat ik mijn leven aardig geblurd heb. Ik deel hier de drie belangrijkste redenen waarom je dat ook zou willen.

Drie goede redenen to Blur Your Life

1. Blur your life… want je hebt maar één lijf

Ehh.. what else is new? Dat we maar één lijf hebben, weten we allemaal. Maar hoeveel mensen leven niet alsof ze het eeuwige leven hebben? Alleen déze week nog even 60 uur werken / Deze bak ijs mag nog even, daarna ga ik op dieet / Elke dag hoofdpijn? Ach iedereen heeft toch weleens wat. Met alles wat jij doet, koopt of eet maak je een keuze die invloed heeft op je gezondheid. Dus beter zijn het liefdevolle acties en bewuste keuzes, voordat je geveld wordt door ziekte of burn-out. Hoe een gezond leven eruit ziet is voor iedereen anders, maar diep van binnen weet je dondersgoed of een keuze bijdraagt of afbreuk doet aan jouw fitte lijf.

2. Blur your life… en maak meer tijd voor je lieve vrienden en familie

Als je kunt kiezen met wie breng je dan het liefste tijd door: je overwerkte collega die alleen maar loopt te klagen of je vrolijke vriendin? Je gestreste vriendin-van-vroeger of je lieve kleine nichtje? Makkelijk, de vrolijke vriendin en het nichtje natuurlijk. Toch besteden we doorgaans meer tijd dan ons lief is aan ‘moeilijke’ mensen. Ze vragen je aandacht en slurpen energie, zonde! En ondertussen nemen we onze familie voor lief, want ‘die zijn er toch altijd’.

Zou het niet andersom moeten zijn? Blur your life en maak heel bewust tijd voor de mensen waar je blij van wordt. Drink een kop koffie samen en besteedt oprechte aandacht aan elkaar.

3. Blur your life… want er is maar één aarde

De energiebronnen op aarde zijn eindig dus laten we er bewust mee omgaan. De makkelijkste manier is om te bepalen wat je werkelijk nodig hebt, je zult zien dat dat minder is dan je denkt. Voordat je iets nieuws aanschaft, kun je je afvragen of je het product ook tweedehands kunt kopen, kunt huren of lenen?

Maar natuurlijk wil je soms iets nieuws kopen, bijvoorbeeld om cadeau te geven. BLUR draagt haar steentje bij door merken en producten te selecteren die op één of andere manier bijdragen aan een betere wereld. Eerlijk geproduceerde kleding, gerecyclede onderzetters, vegan accessoires, kaas van de boer uit de buurt: allemaal producten van ambitieuze ondernemers die het verschil willen maken. Door je te informeren over wat je koopt, wil BLUR je inspireren om dat bewust te doen.

Doe dingen net even anders en voel een nieuwe sparkle

BLUR wil graag verrassen. Zij doen dingen soms net even anders, net als ik. Ik heb op alle bovengenoemde vlakken mijn leven geblurd en ben gaan minimaliseren in spullen, tijd, relaties, werk en uitgaven. Ik stelde steeds de vraag: ‘Waar krijg ik energie van en waarvan niet?’

Het resultaat is dat ik sinds april 2016 geen eigen huis meer heb: als huisoppas woon ik elke drie tot vier weken ergens anders. Ik ben een moderne nomade die van stad naar dorp, van appartement naar eengezinswoning trekt. Dit zal ik heus niet voor altijd doen, maar vooralsnog bevalt dit avontuur me erg goed.

Ik deel graag mijn verhaal

Op donderdag 11 oktober deel ik graag mijn verhaal bij BLUR. Ik vertel hoe ik door schijnbare zekerheden los te laten steeds meer geluk en plezier ervaar. Ik zal je niet adviseren om ook zonder huis te leven, maar ik weet zeker dat mijn verhaal je aanmoedigt om andere keuzes te maken. Zodat jij, als je later een oud omaatje bent, ook een inspirerend verhaal te vertellen hebt.

Wil je meer van dit soort artikelen lezen?

Een donatie maakt het mij mogelijk nog meer mooie content te schrijven. Doneer €3,00 of €7,50 per maand en je ontvangt nog meer persoonlijke verhalen en achtergrond info.

Eenmalig een bedrag doneren kan ook via Petje.af

Deel op facebook
Facebook
Deel op email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *